ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

EΨΑ: Τα σχέδια για την επόμενη μέρα - Οι 5 πυλώνες ανάπτυξης

EΨΑ: Τα σχέδια για την επόμενη μέρα - Οι 5 πυλώνες ανάπτυξης
facebook/ΕΨΑ

Σε πέντε πυλώνες εστιάζει το αναπτυξιακό πλάνο της βιομηχανίας αναψυκτικών ΕΨΑ για την προσεχή τετραετία, έχοντας ως στόχο, να καταστεί ως μία από τις ηγετικές εταιρείες στον κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου έναν χρόνο μετά την επένδυση του fund SMERemediumCap, η Αγριά Εμπορική ΑΕ, την οποία ελέγχει το επενδυτικό ταμείο, αύξησε τη μετοχική συμμετοχή της, καθώς απέκτησε πρόσφατα το ποσοστό της τάξεως του 25% που κατείχε έως τώρα η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων.

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης ο επικεφαλής του SMERC, κ. Νίκος Καραμούζης, στόχος είναι να πολλαπλασιαστεί σε 4-5 χρόνια το μέγεθος της ΕΨΑ και η εταιρεία να εδραιωθεί ως μια από τις ηγετικές στον κλάδο. Σημειώνεται πως με την υλοποίηση επενδύσεων ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ από πέρσι, η εταιρεία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, εμφανίζοντας το 2023 πωλήσεις, αυξημένες κατά 31% ενώ και το 2024 κινείται περίπου στα αντίστοιχα επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη τετραετία, το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας με βάση τους 5 πυλώνες ανάπτυξης που παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Τάκης Πέρκιζας, προβλέπει:

  • Επενδύσεις στις γραμμές παραγωγής, σε logistics αλλά και στην αλυσίδα τροφοδοσίας με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγής αλλά και τη μείωση του κόστους.
  • Την «αναγέννηση» του brand, με καινούργια προϊόντα πιο μοντέρνα συσκευασία και νέα επικοινωνία.
  • Πανελλαδική επέκταση και αναβάθμιση παρουσίας στα σημεία πώλησης. Σημειώνεται πως ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 30 νέες συνεργασίες με χονδρεμπόρους και οργανωμένο λιανεμπόριο, εστιάζοντας στη νότια Ελλάδα.
  • Εδραίωση της παρουσίας της εταιρείας στις 35 χώρες στις οποίες ήδη εξάγει αλλά και επέκτασή της, με νέες συνεργασίες.
  • Η εταιρεία που απασχολεί 110 εργαζόμενους, εστιάζει παράλληλα στο ανθρώπινο δυναμικό της, τόσο μέσα από την παροχή εκπαίδευσης όσο και με νέες προσλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ