ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκριματικές και για τις άλλες κάλπες ετοιμάζει ο Κασσελάκης – Οι «πληροφοριοδότες» Τσίπρα

Προκριματικές και για τις άλλες κάλπες ετοιμάζει ο Κασσελάκης – Οι «πληροφοριοδότες» Τσίπρα

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στο Χαλάνδρι

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην Καρδίτσα και στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας (αρχές Κουμουνδούρου και Δημήτρη Λάππα το σημείο εκκίνησης) και στη συνέχεια θα μεταβεί στον πλημμυρόπληκτο Παλαμά.

Το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει στη Λάρισα η περιφέρεια Θεσσαλίας στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου, ενώ το βράδυ θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και θα πιει ένα ποτό σε μπαρ με μέλη και φίλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και με πολίτες.

Προκριματικές στον ΣΥΡΙΖΑ για όλες τις κάλπες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, σχεδιάζει να επαναλάβει το πείραμα των προκριματικών εκλογών για τις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές.

Ως προς τις τελευταίες, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης έχει ζητήσει η προετοιμασία να ξεκινήσει από την επομένη των ευρωεκλογών και μέσω της συγκρότησης μητρώου στελεχών ανά δήμο και περιφέρεια, ώστε να μην αναζητά το κόμμα υποψήφιους την τελευταία στιγμή και να καταλήγει σε επιλογές με μικρό κοινωνικό αποτύπωμα, όπως συνέβη στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Το «ρίσκο» της στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη

Την ίδια ώρα, όπως μαθαίνουμε, υπάρχουν ακόμα και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραδέχονται σε κομματικές εκδηλώσεις ότι «έχουν πάρει ρίσκο» με την υποστήριξη που παρέχουν στον κ. Κασσελάκη κι αυτό με το μυαλό στην επόμενη ημέρα και στις αλλαγές που όλοι προεξοφλούν πως θα προχωρήσει στο κόμμα ο πρόεδρός του, όχι μόνο στη δομή του αλλά και στον ιδεολογικό του προσανατολισμό.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει ακριβώς τι θα συνιστά θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για το ΣΥΡΙΖΑ αφού ο πήχης αυξομειώνεται από την ηγεσία του αναλόγως των δημοσκοπικών δεδομένων που έχει στη διάθεσή της.

Δυσαρέσκεια για στελέχη κοντά στον Τσίπρα

Στην Κουμουνδούρου, επίσης, υπάρχει από ορισμένους δυσαρέσκεια για κάποια στελέχη- περισσότερο και λιγότερο προβεβλημένα- τα οποία έχουν συνεργαστεί άμεσα μαζί του στο πρόσφατο παρελθόν και για τα οποία θεωρούν πως λειτουργούν κι ως πληροφοριοδότες του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον έβδομο όροφο των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ