ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μπακογιάννη – Δούρου για τους «ρεμπεσκέδες» στη Βουλή

Κόντρα Μπακογιάννη – Δούρου για τους «ρεμπεσκέδες» στη Βουλή

Η Ντόρα Μπακογιάννη με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 15 Μαΐου 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες, περιέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης ενημερώνοντας για τα ελληνοτουρκικά την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σχετικά με την υπόθεση της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός τόνισε πως τα μνημόνια μεταξύ των δύο χωρών θα ψηφιστούν και πως έως τώρα δεν έχουν κυρωθεί διότι δεν είχε υπάρξει πλήρης συμμόρφωση των Σκοπίων με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη πως η Αθήνα αντέδρασε άμεσα, γρήγορα και με αντανακλαστικά στις προκλήσεις της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. Σημείωσε ακόμη την ταχεία αντίδραση των Προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του ΝΑΤΟ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κόντρα Μπακογιάννη – Δούρου για τους «ρεμπεσκέδες»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση ανέβηκαν οι τόνοι όταν η Ρένα Δούρου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από την Ντόρα Μπακογιάννη για την αναφορά της σε «ρεμπεσκέδες». Η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι θα ψηφίσουν τα σχετικά μνημόνια που αφορούν την Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν είναι «ρεμπεσκέδες». Ωστόσο, σημείωσε, ότι αν στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε αυτή την φράση, τότε είναι δικό τους θέμα.

Αντιπαράθεση και με το ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Κόντρα ξέσπασε και με το ΠΑΣΟΚ, με τον υπουργό Εξωτερικών και την Ντόρα Μπακογιάννη να επικρίνουν την Χαριλάου Τρικούπη επειδή ζήτησε να ματαιωθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Δημήτρης Μάντζος σχολίασε πως το ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε ματαίωση αλλά αναβολή της συνάντησης, ως κατάληξη δομημένης και κλιμακούμενης στρατηγικής για τη διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ