ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Baby Reindeer: «Αν μιλούσα για πραγματικούς ανθρώπους, θα είχα κάνει ντοκιμαντέρ»

Baby Reindeer: «Αν μιλούσα για πραγματικούς ανθρώπους, θα είχα κάνει ντοκιμαντέρ»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ, ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Baby Reindeer», ποζάρει σε μια φωτογραφία για τη μίνι σειρά του Netflix στο Σωματείο Σκηνοθετών των ΗΠΑ.

Invision/AP

Ο δημιουργός του Baby Reindeer, Richard Gadd, επανέλαβε την έκκλησή του να σταματήσουν να αναζητούν τους αντίστοιχους ανθρώπους της σειράς στην πραγματική ζωή, λέγοντας: «Αν ήθελα να βρεθούν οι άνθρωποι της πραγματικής ζωής, θα το έκανα ντοκιμαντέρ».

Ο Gadd μίλησε στο Hollywood Reporter προτού ο Pierce Morgan πάρει συνέντευξη από τη γυναίκα που περιγράφεται ως η έμπνευση πίσω από τη Μάρθα, έναν χαρακτήρα που καταδιώκει τον χαρακτήρα του Gadd, Ντόνι, αφού της σερβίρει ένα δωρεάν φλιτζάνι τσάι στην παμπ όπου εργάζεται.

Η Φιόνα Χάρβεϊ, 58 ετών, έχει περιγράψει τη σειρά του Gadd ως «έργο μυθοπλασίας» και «υπερβολικό» και αρνήθηκε ότι είναι stalker, λέγοντας ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του Netflix και του Gadd.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς, ορισμένοι θεατές άρχισαν να προσπαθούν να εντοπίσουν τους πραγματικούς ανθρώπους που είχαν εμπνεύσει τα γεγονότα στη σειρά, η οποία προλογίζεται με τις λέξεις: «Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία». Ο ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Sean Foley, φίλος του Gadd, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την αστυνομία αφού κατηγορήθηκε ψευδώς στο διαδίκτυο ότι ήταν βιαστής.

Ο Gadd ζήτησε από τους ανθρώπους να σταματήσουν να μαντεύουν λέγοντας ότι «άνθρωποι που αγαπώ, έχω συνεργαστεί και θαυμάζω… άδικα παγιδεύονται σε εικασίες», εκλιπαρώντας τους να σταματήσουν να προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα που ενέπνευσαν τη σειρά.

Είπε ότι δεν συμφωνεί με «το hype», λέγοντας ότι ήθελε η σειρά «να γίνει αποδεκτή ως έργο τέχνης και ο κόσμος να απολαύσει την σειρά ως τέτοιο».

Μερικά μέσα ενημέρωσης, νομικά πρόσωπα και προσωπικότητες του κλάδου επέκριναν πόσο λεπτώς συγκαλυμμένα φαίνονται να είναι μερικά από τα στοιχεία στο Baby Reindeer.

Αναλογιζόμενος πώς άλλαξε η ζωή του από τότε που η σειρά έγινε παγκόσμια επιτυχία, ο Gadd είπε ότι από 3.000 ακολούθους στο Instagram απέκτησε περισσότερους από 400.000 και ότι σε μια πρόσφατη πτήση για το Λος Άντζελες, οι πιλότοι βγήκαν και ζήτησαν να τον συναντήσουν. Κάτι «αρκετά σουρεαλιστικό» όπως είπε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ