ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εurovision: Ξεκίνησε ο τελικός - Τα φαβορί, το «ζάρι» και οι προβλέψεις για τον νικητή

Εurovision: Ξεκίνησε ο τελικός - Τα φαβορί, το «ζάρι» και οι προβλέψεις για τον νικητή

Η εμφάνιση της Κροατίας στους ημιτελικούς της Eurovision

(AP Photo/Martin Meissner)

Στις 22:00 ξεκίνησε ο αποψινός τελικός της Eurovision, πουμεταδίδεται από την ΕΡΤ1 στις 22.00, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο, καθώς η Μαρίνα Σάττι διαγωνίζεται με το «Zari» «ανεβοκατεβαίνοντας» στην πρώτη δεκάδα, μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τη διοργάνωση, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά.

Η Κροατία κατακτά την πρωτιά των στοιχημάτων με αποδόσεις κάτω από 2, ενώ στη δεύτερη θέση παραμένει το Ισραήλ, με την Ελβετία να ακολουθεί στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα eurovisionworld.com.

Η πρώτη πεντάδα των στοιχημάτων ολοκληρώνεται με τη Γαλλία στην τέταρτη θέση και απόδοση περίπου 15 και την Ιρλανδία στην πέμπτη θέση με απόδοση περίπου 17.

Ακολουθεί στην έκτη θέση η Ουκρανία, η Ιταλία στην έβδομη, ενώ στην όγδοη το Ηνωμένο Βασίλειο. Τη δεκάδα ολοκληρώνουν η Φινλανδία και η Ελλάδα, με τη Μαρίνα Σάττι να «ανεβοκατεβαίνει» στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας. Μάλιστα νωρίτερα βρισκόταν στην όγδοη θέση, ενώ λίγες ώρες πριν βρισκόταν στην 11η, προτού ανακοινωθεί από την EBU ότι η Ολλανδία δεν θα μετέχει στον αποψινό τελικό.

Ακολουθούν οι θέσεις των χωρών και οι αποδόσεις:

euroviusion.jpg

Ο πραγματικός λόγος που αποκλείστηκε η Ολλανδία

Παράλληλα, νέα ανακοίνωση εξέδωσε το κρατικό κανάλι της Ολλανδίας μετά τον αποκλεισμό της χώρας από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όσον αφορά τον πραγματικό λόγο που αποβλήθηκε ο Ολλανδός εκπρόσωπος, Joost Klein, αλλά και τι πραγματικά συνέβη στα παρασκήνια, ανάμεσα στον ίδιο και μια φωτορεπόρτερ.

Eιδικότερα, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας AVROTROS εξέδωσε εκ νέου επίσημη ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της χώρας από τον τελικό της Eurovision, κάνοντας λόγο για «βαριά και δυσανάλογη τιμωρία».

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένα περιστατικό συνέβη μετά την εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης. Ενάντια σε όσα είχαν συμφωνηθεί ξεκάθαρα, μία κάμερα τράβηξε τον Joost μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να πάει στο Green Room. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να τον τραβήξουν. Αυτό δεν έγινε σεβαστό και οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση από τον Joost προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε τη γυναίκα που κρατούσε την κάμερα. Αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την Αστυνομία.

Χθες και σήμερα πραγματοποιήσαμε εκτενείς διαβουλεύσεις με την EBU και προτείναμε αρκετές λύσεις. Ωστόσο, η EBU έχει αποφασίσει να αποκλείσει τον Joost Klein. Το AVROTROS βρίσκει την τιμωρία πολύ βαριά και δυσανάλογη. Υποστηρίζουμε τους καλούς τρόπους – ας μην υπάρχει παρεξήγηση σε αυτό – αλλά κατά την άποψή μας, η εντολή αποκλεισμού δεν είναι ανάλογη με αυτό το περιστατικό.

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τα εκατομμύρια των θαυμαστών που ήταν τόσο ενθουσιασμένοι για απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν θα έπρεπε να έχει τελειώσει με αυτόν τον τρόπο».

https://www.instagram.com/p/C61VHqdIlb6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Νέα ανακοίνωση της EBU μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας

H Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) εξέδωσε νέα ανακοίνωση, μετά την αποβολή της Ολλανδίας από τον τελικό της Eurovision.

«Ως αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της Ολλανδίας στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ισχύουν τα ακόλουθα: Όλοι οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν τον αριθμό τους στην επίσημη σειρά εμφάνισης. Δεν θα υπάρχει τραγούδι στη θέση 5.

Τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό. Για τον λόγο αυτό, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26. Για παράδειγμα, εάν η Ολλανδία είχε καταταγεί στην 9η θέση από μια εθνική κριτική επιτροπή σε μια χώρα, το τραγούδι που είχε καταταγεί στη 10η θέση κατατάσσεται τώρα στην 9η θέση και θα λάβει 2 βαθμούς και το τραγούδι που είχε καταταγεί στην 11η θέση είναι τώρα στη 10η θέση και λαμβάνει 1 βαθμό.

Δεν θα δοθεί κανένας βαθμός στην Ολλανδία από το κοινό. Οι θεατές στην Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον Μεγάλο Τελικό και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει.

Η EBU θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ότι η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον και θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τις γραμμές για το τραγούδι 5. Παρακαλούμε να μην επιχειρήσει κανείς να ψηφίσει για το τραγούδι 5. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι 5, οι ψήφοι του δεν θα μετρήσουν, αλλά υπάρχει πιθανότητα οι θεατές να χρεωθούν. Η Ολλανδία δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα βαθμολογίας».

Τα φαβορί με τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν

1. Κροατία

2. Iσραήλ

3. Ελβετία

4. Γαλλία

5. Ιρλανδία

6. Ουκρανία

7. Ιταλία

8. Ελλάδα

9. Ηνωμένο Βασίλειο

10. Φινλανδία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ