ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος για την ΕΕ αν δεν σεβαστούν τη συμφωνία

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος για την ΕΕ αν δεν σεβαστούν τη συμφωνία

O πρωθυπουργός σε στιγμιότυπο από την επίσκεψή του στη Βέροια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

«Έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε συνολικά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βέροια σε ομιλία του σε πολίτες, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών, ξεκαθαρίζοντας για τη Βόρεια Μακεδονία ότι ο δρόμος της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι κλειστός αν δεν σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Πλέον όταν η Ελλάδα εισηγείται η Ευρώπη ακούει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Το τι θα συμβεί λοιπόν στις εκλογές του Ιουνίου έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή των πολιτών. Θέλουμε να διατηρήσουμε την ισχυρή μας θέση στις εκλογές ώστε να μπορούμε να επηρεάσουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και να διαπραγματευτούμε σε σημαντικά ζητήματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και την αγροτική πολιτική».

Το μήνυμα των ευρωεκλογών

«Ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, περισσότερες δυνατότητες προκοπής για όλους τους Έλληνες.

Θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από την κάλπη. Όλη η αντιπολίτευση έχει συνταχθεί σε έναν σκοπό να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης. Από τα δεξιά μας έχουμε τους υπερπατριώτες πολεμοχαρείς.

Δεν υπάρχει χριαστιανόμετρο και να γυρίσετε την πλάτη σε όσους επιχειρούν άθλια εκμετάλλευση των θρησκευτικών αισθημάτων. Υπάρχουν και εκείνοι που επενδύουν στην τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα.

Να στείλετέ μήνυμα σταθερότητας συνέχειας και συνέπειας της ΝΔ. Να πολεμήσουμε την αποχή. Οι εκλογές έχουν μεγάλη σημασία. Εθνικές εκλογες θα γίνουν το 2027», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Βόρεια Μακεδονία

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας τονίζοντας ότι «δεν στηρίξαμε τη συμφωνία των Πρεσπών, όμως είπαμε πως άπαξ και ψηφιστεί θα τη σεβαστούμε και αυτό κάναμε.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να μη σεβαστούν τη συμφωνία να ξέρουν ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τα μνημόνια που πρέπει να κυρωθούν δεν θα κυρωθούν μέχρι να συμμορφωθούν πλήρως».

«Οι Έλληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι γιατί η χώρα είναι πολύ πιο θωρακισμένη από ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακρίβεια - Ανεργία

«Υπάρχει θέμα κάνουμε ότι καλύτερο να αντιμετωπίσουμε στηρίζοντας εισοδήματα μισθούς και συντάξεις. Η εικόνα έχει αλλάξει, η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται. Πλέον οι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους και έτσι ανεβαίνουν οι μισθοί», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Εν συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της 'Ανοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Τέλος στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βέροια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ