ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Luke Elliot είναι ένας σύγχρονος τροβαδούρος από τα μικρά μπαρ της Νέας Υόρκης

O Luke Elliot είναι ένας σύγχρονος τροβαδούρος από τα μικρά μπαρ της Νέας Υόρκης

O Luke Elliot στην Αθήνα.

Νίκος Ραζής

Ο Luke Elliot γεννήθηκε στο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ, το δεύτερο από τα πέντε παιδιά, από τη Λόρνα Σίλβερ, ποιήτρια, και τον Νόρμπερτ Έλιοτ, καθηγητή αγγλικής γλώσσας. Μεγάλωσε στο Lawrence Township, Mercer County, New Jersey. Αυτή την περίοδο διαμένει στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ξεκίνησε παίζοντας στο Lower East Side της Νέας Υόρκης, ο Elliot και η μπάντα του ξεκίνησε από μικρά μπαρ σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς χώρους της Νέας Υόρκης.

untitled-3.jpg

Ο Luke Elliot μιλάει στο CNN Greece

Νίκος Ραζής

Ο σκηνοθέτης Paul Cantagallo ζήτησε από τον Elliot να συνθέσει τη μουσική για την ταινία του «Benny the Bum», η οποία κέρδισε την καλύτερη τοπική ταινία στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Φιλαδέλφειας το 2012.

Το ντεμπούτο του άλμπουμ, Dressed for the Occasion με τον παραγωγό John Agnello στο Halden της Νορβηγίας στο Athletic Studio. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2015 και περιόδευσαν στην Ευρώπη και τον κόσμο με ενθουσιώδη ανταπόκριση. Αμέσως μετά, μετακόμισε μόνιμα στο Όσλο, γνώρισε και παντρεύτηκε μια Νορβηγίδα και απέκτησε ένα παιδί.

Το CNN Greece μίλησε με τον Luke Elliot κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Πείτε μας λίγα λόγια για το τελευταίο σας άλμπουμ.

Luke Elliot: Ήταν ένας έντονος δίσκος και δυσκολευτήκαμε στο στούντιο. Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια του χωρισμού από τη γυναίκα μου. Τα τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν στο στούντιο, προσπαθούν να προσεγγίσουν πολλές πτυχές του γάμου και της ζωής μου πριν και μετά. Είναι σίγουρα το πιο προσωπικό πράγμα που έχω κάνει.

Σχεδιάζετε μια περιοδεία; Πού μπορούμε να σε δούμε να παίζεις;

Luke Elliot: Ναι είμαστε ήδη σε περιοδεία. Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για εμάς. Κάτι μεγάλο έρχεται αυτό το καλοκαίρι.

Γράφεις όλα τα τραγούδια και τους στίχους; Ποια είναι τα κύρια θέματα σας σαν μπάντα;

Luke Elliot: Όλοι οι στίχοι είναι γραμμένοι από εμένα όπως και η μουσική κατά βάση. Ο παραγωγός και ο συνεργάτης μου, Freddy Holm, ήταν ένας τεράστιος λόγος που μπόρεσα να συνδυάσω τα πάντα. Η μουσική για το LET EM ALL TALK και το SOMEDAY MY MAN IS GONNA COME γράφτηκε από τον Frode Jacobsen, από τους Madrugada.

Πόσο καιρό παίζεις μουσική;

Luke Elliot: Άρχισα να κάνω μαθήματα πιάνου σε ηλικία 8 ετών. Οι γονείς μου, σοφά εκ των υστέρων, με ανάγκασαν να το κάνω. Επέμειναν πολύ που αργότερα αποδείχθηκε ότι μου έσωσε τη ζωή. Λίγο μετά όμως που ξεκίνησα, έγινε ένα είδος καλού καταναγκασμού για μένα. Κάτι που ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω.

untitled-11.jpg

Ο Luke Elliot στην Αθήνα.

Νίκος Ραζής

Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;

Luke Elliot: Ταινίες, βιβλία, μουσική. Είναι πάρα πολλά για να τα αναφέρουμε.

Σου αρέσει η Αθήνα;

Luke Elliot: Πάρα πάρα πολύ. Η πόλη μου θυμίζει πραγματικά τη Φιλαδέλφεια. Είναι δύσκολη και εκλεπτυσμένη ταυτόχρονα. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι ευγενικοί, γενναιόδωροι, εξυπηρετικοί και έντονοι. Υπήρχε μια στιγμιαία αίσθηση ότι ανήκω εδώ όταν έφτασα.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες αυτές τις μέρες;

Luke Elliot: Στην πραγματικότητα δεν ακούω πολύ μουσική αυτές τις μέρες. Έχω την τάση να επιστρέφω σε πράγματα που ακούω εδώ και χρόνια - Coltrane, Hank Williams, Biggie Smalls, τέτοια πράγματα.

Τι θα αλλάζατε στη μουσική βιομηχανία;

Luke Elliot: Πολλά. Αλλά δεν θέλω να κάνω πολύ κήρυγμα για αυτά τα πράγματα. Οι βιομηχανίες αλλάζουν συνεχώς. Η αλλαγή είναι μέρος της ζωής. Απλώς προσπαθώ να διασχίσω το μάτριξ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ