ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υπάλληλοι παιδικού σταθμού έριχναν κρυφά μελατονίνη στο φαγητό των παιδιών

ΗΠΑ: Υπάλληλοι παιδικού σταθμού έριχναν κρυφά μελατονίνη στο φαγητό των παιδιών
Pixabay

Ένα νέο σκάνδαλο έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία του Νιου Χάμπσαϊρ, στις βορειανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, τέσσερις υπάλληλοι βρεφικού σταθμών στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμπσαϊρ συνελήφθησαν με την κατηγορία πως φέρονται να έβαζαν στο φαγητό των παιδιών μελατονίνη.

Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα έρευνας του Νοεμβρίου του 2023 στον παιδικό σταθμό, καθώς οι αρχές είχαν καταγγελίες και κλήθηκαν να διερευνήσουν αναφορά για «μη ασφαλείς πρακτικές που συνέβαιναν» στον εν λόγω παιδικό σταθμό, όπως μετέδωσε το ABC News.

Έπειτα από έρευνα έξι μηνών, η αστυνομία ανακάλυψε ότι στα παιδιά χορηγούσαν κρυφά το συγκεκριμένο συμπλήρωμα ύπνου (μελατονίνη), χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού μαζί με τρεις υπαλλήλους της. Οι τέσσερις γυναίκες αντιμετωπίζουν από 10 κατηγορίες για έκθεση παιδιών σε κίνδυνο.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό πόσα παιδιά είχαν λάβει μελατονίνη ή για πόσο χρονικό διάστημα. Η μελατονίνη πωλείται χωρίς ιατρική συνταγή. Πάντως, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της στα παιδιά δεν είναι ευρέως γνωστές.

Η αστυνομία ανακάλυψε επίσης ότι ο παιδικός σταθμός δεν είχε άδεια, αν και στην πολιτεία είναι νόμιμη η λειτουργία ενός μη αδειοδοτημένου σταθμού, εφόσον δεν φιλοξενούνται εκεί περισσότερα από τρία παιδιά κάθε φορά.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ