ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Με πάνω από 10 μαχαιριές σκότωσε τη γυναίκα του - Το προφίλ του δράστη

Μενίδι: Με πάνω από 10 μαχαιριές σκότωσε τη γυναίκα του - Το προφίλ του δράστη
Το σημείο της δολοφονίας στο Μενίδι INTIME

Με πάνω από 10 μαχαιριές σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι, ο άνδρας που αναζητούν οι αρχές και έχει εξαφανιστεί αμέσως μετά τη δολοφονία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χεριά τους οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών, φαίνεται ότι ο εν διαστάσει σύζυγος είχε στήσει καρτέρι στη 40χρονη γυναίκα, η οποία στις 6.15 το πρωί πήγαινε να πιάσει δουλειά στον φούρνο που εργαζόταν.

Την πλησίασε, κοντοστάθηκε για λίγο και αμέσως μετά, με το ένα του χέρι την ακινητοποίησε και με το άλλο του χέρι άρχισε να της καταφέρει συνεχείς μαχαιριές, καρφώνοντας το μαχαίρι στο σώμα της. Στη συνέχεια έτρεξε να εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι, εντόπισαν το αυτοκίνητό του και δεν αποκλείουν να βρίσκεται σε κάποιο κοντινό σημείο με αυτό της δολοφονίας.

Πάντως έχουν στείλει επείγον σήμα σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, καθώς επίσης και τη φωτογραφία του και τον αναζητούν.

Πληροφορίες από τον περίγυρο του πρώην ζευγαριού αναφέρουν ότι ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας εργαζόταν σε οικοδομή και τα σαββατοκύριακα σε ταβέρνα και τον επιγράφουν ως ένα βίαιο χαρακτήρα.

Οι τρεις καταγγελίες του θύματος:

Η γυναίκα είχε απευθυνθεί από το 2013 στις αρχές και συγκεκριμένα

Την 3-4-2013 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Την 18-09-2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Γίνεται μνεία ότι υπήρχε δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018. Της χορηγήθηκε έγγραφο για την εξέτασή της από ιατροδικαστή και έντυπο με φορείς και τηλέφωνα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την 07-05-2024 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση), ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ έλαβε ρητή δικάσιμο για Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Της χορηγήθηκε παραγγελία για Ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφορά της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ