ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από Θεσπρωτία: Η Ελλάδα υστερεί πάνω από όλα στην ηθική της πολιτικής

Κασσελάκης από Θεσπρωτία: Η Ελλάδα υστερεί πάνω από όλα στην ηθική της πολιτικής

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με πολίτες στην Ηγουμενίτσα

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Ιωσήφ Αλεξιάδης

Η Θεσπρωτία, την Τρίτη του Πάσχα, ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στην Ήπειρο.

Άρτι αφιχθείς από την Κέρκυρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το πρωί την αποκαλούμενη Γ’ Φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας η οποία έχει παραχωρηθεί στην ιταλική εταιρεία «Grimaldi», επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατό να ξεπουλιούνται δημόσιες υποδομές χωρίς καν να υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Συνομιλώντας με πολίτες και με αφορμή την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας».

Και πρόσθεσε: «Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση. Άρα, λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».

Ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε επίσης πως «η βασική διακύβευση για το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η ηθική, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη»:

«Η Ελλάδα υστερεί, πάνω από όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει α λα καρτ σχέση με την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μόνο κατ’ επιλογή.

k1.jpg

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με πολίτες στην Ηγουμενίτσα.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Ιωσήφ Αλεξιάδης
k5.jpg

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 49 προκρίτων στην Παραμυθιά

CNN GREECE

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε μονάδα ιχθυοκαλλιεργειών και σύγχρονο συσκευαστήριο στη Λωρίδα της Σαγιάδας όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εργαζόμενους στις μονάδες και να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις.

Σε σχετική του δήλωση υπογράμμισε πως ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας είναι η επιτομή της εξωστρέφειας, αλλά δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό από κράτη εκτός της ΕΕ: «Θα πρέπει να κάνουμε ένα νέο σχεδιασμό ώστε αυτός ο κλάδος να ανθίσει και να βελτιώσουμε τη γραφειοκρατία που είναι τεράστια σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά και να παρέχεται καλύτερο ίντερνετ. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κλάδο ώστε με παράλληλη στήριξη του περιβάλλοντος να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της Ηπείρου».

Κατόπιν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της σφαγής των 49 προκρίτων στην Παραμυθιά.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, απαράδεκτο το ότι δεν είναι ανοιχτό θέμα για την εξωτερική μας πολιτική η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και είχε ενημερώσει και τον πρέσβη της Γερμανίας πως θα είναι από τις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης.

Σε σχόλιό του, μάλιστα, για τη Γάζα σημείωσε πως είναι απαράδεκτο η Γαλλία να ζητά κατάπαυση του πυρός και να μην το ζητά η ελληνική κυβέρνηση επειδή αυτή είναι η στάση της Γερμανίας.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ θα κάνει και μια βόλτα στην παραλία και στην αγορά της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ