ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Δεν θα κάνουμε εκλογές κάθε τρεις μήνες

Μαξίμου: Δεν θα κάνουμε εκλογές κάθε τρεις μήνες

Απορρίπτει το Μαξίμου το σενάριο των εκλογών, καθώς, όπως αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή «δεν θα κάνουμε εκλογές κάθε τρείς μήνες».

Για το θέμα των αγροτών, η ίδια πηγή αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κάτι να δώσουμε. Το γεγονός ότι δεν έρχονται στον διάλογο είναι εγωιστικό. Πρόκειται για μία πρόταση και όχι νομοσχέδιο που αφορά όλη την κοινωνία τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Αυτοί δεν έχουν φωνή;»

Αυτήν τη στιγμή, οι σημαντικότερες ανησυχίες της κυβέρνησης είναι το προσφυγικό και η αξιολόγηση, η οποία σύμφωνα με το Μαξίμου, πρέπει να κλείσει χωρίς καθυστερήσεις και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μέσα από μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
¨.
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα που γύρισε από το τριήμερο ταξίδι του στο Ιράν έχοντας εξασφαλίσει πολλές διαβεβαιώσεις για ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, τον φέρνει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα που εμφανίζει τους αγρότες αποφασισμένους να κατέβουν την Παρασκευή με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή μπορεί να υπάρξει διάλογος με τους εκπροσώπους των αγροτών και ότι μπορεί να βρεθεί λύση, ωστόσο από το μυαλό του δεν βγαίνει ούτε το προσφυγικό που θα αποτελέσει κρας τεστ για την χώρα στην σύνοδο Κορυφής στις 18 Φεβρουαρίου. Την προηγούμενη ημέρα πάντως ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο Παρίσι προσκεκλημένος του Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο θα συζητήσουν τόσο το μεταναστευτικό όσο και την πρόοδο της συμφωνίας που αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ ενδέχεται να μεταβούν-σύμφωνα με πληροφορίες -την επόμενη μέρα μαζί στις Βρυξέλλες.

Από την Τεχεράνη η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε αργά το βράδι φέρνοντας μαζί της στις αποσκευές τρεις συμφωνίες. Η πρώτη αφορά την υπογραφή ενός μνημονίου για την συνέχιση των πολιτικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δύο χώρες κάτι που γενικώς αφορά την βελτιστοποίηση των σχέσεων Ελλάδας-Ιράν καθώς η χώρα μας επιθυμεί να παίξει ρόλο γέφυρας για την πρόσβαση της Τεχεράνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δεύτερη συμφωνία αφορά την απαλλαγή των θεωρήσεων για τα διπλωματικά διαβατήρια και η τρίτη αφορά την δημιουργία ενός οδικού χάρτη πάνω στον οποίο θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα οι διμερείς σχέσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του Ιράν έκανε χθες λόγο για στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών και άφησε να εννοηθεί ότι η πρώτη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα έπειτα από δεκαετίες αποτελεί μόνο την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Οι δύο πλευρές μίλησαν για την ανάγκη σταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής λόγω των εξελίξεων στην Συρία και στο Ιράκ και τόνισαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού η τρομοκρατία και το ISIS.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι και οι δύο χώρες βγαίνουν από μία περίοδο μακράς κρίσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι επί πρωθυπουργίας του η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει στο ξέφωτο και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ