ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Λεωφορεία περιμένουν να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες

Ειδομένη: Λεωφορεία περιμένουν να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Περίπου 20 λεωφορεία βρίσκονται από το πρωί στον καταυλισμό στην Ειδομένη, όπου φιλοξενούνται 12.000 άνθρωποι, προκειμένου να επιβιβαστούν σ’αυτά όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να μεταφερθούν περίπου 1.000 άτομα στην Πιερία και την Ημαθία. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, αυτή τη στιγμή γίνεται ενημέρωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.

Την ίδια ώρα, ομάδα προσφύγων παραμένει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν.

Στο μεταξύ, ο αέρας που φυσάει και σήμερα δυσκολεύει την καθημερινότητα όσων ζουν κυρίως στις μικρές σκηνές.

Στη Μαλακάσα μεταφέρθηκαν 68 πρόσφυγες από το λιμάνι

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας 128 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, 68 από τους αφιχθέντες αναχώρησαν με λεωφορείο για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Επιπλέον, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από τα Δωδεκάνησα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 2» το οποίο μετέφερε μόνο πέντε μετανάστες και πρόσφυγες.

Συνολικά, στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση, φιλοξενούνται 4.800 άτομα, στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Σύμφωνα με την ως τώρα συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών, 49.560 πρόσφυγες βρίσκονται μέχρι στιγμής στην ελληνική επικράτεια, με τον μεγαλύτερο αριθμό να διαμένει στη βόρεια Ελλάδα (28.061).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ