ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους τους Έλληνες

Κ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους τους Έλληνες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τα μέτρα που ψηφίζει σήμερα στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία αποτυπώνουν το έλλειμμα εμπιοστοσύνης προς αυτήν από τους εταίρους της και αποτελούν τον λογαριασμό που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες, τόνισε από το βήμα της Βουλής, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ασχετοσύνη και η υποκρισία έχουν μεγάλο κόστος σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία θα απωλέσει τη διετία 2015-16 συνολικά 21 δισ. ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση, κάτι που αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Υπογράμμισε ότι τη δουλειά της επίτευξης των πλεονασμάτων θα την είχε κάνει δίχως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η ανάπτυξη της οικονομίας και όχι τα επιπλέον μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί στον φαύλο κύκλο των επιπλέον μέτρων επισήμανε, τα οποία λειτουργούν υφεσιακά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ευθέως λέγοντας πως είτε είναι ψεύτης, είτε αυταπατώμενος δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός αυτής της χώρας.

"Είστε ένας πολιτικός που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά, επένδυσε σε ψέματα πατώντας σε θεωρίες συνομωσίες και όταν έσπασε τα μούτρα του πήρε μια ολόκληρη χώρα στο λαιμό του και τη φέσωσε με 86 δισ. ευρώ", σημείωσε.

Υποστήριξε ότι οι πληγές της σύντομης παραμονής στην εξουσία δεν θα επουλωθούν εύκολα για το κόστος της "πρώτης φοράς Αριστερά" δεν θα είναι μόνο οικονομικό γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα πολιτικά και γεωστρατηγικά "σε καραντίνα" και βιώνει πρωτοφανή υποβάθμιση στην ευρωπαϊκή σκηνή όπου κανένας δεν την εμπιστεύεται.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε εκτεταμένες αναφορές στο πολυνομοσχέδιο αναφέροντας όλους τους έμμεσους φόρους και κάνοντας λόγο για «αντοχές της κοινωνίας που εξαντλούνται με μόνο κίνητρο το τι βολεύει την πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα φρόντισε να παραθέσει και παραδείγματα φορολογουμένων προκειμένου να δείξει την εξόντωση που θα υποστούν τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

«Συνεχίζετε να στραγγαλίζετε τη μεσαία τάξη και επενδύετε σε ένα ακήρυχτο ταξικό πόλεμο», είπε.

Όσον αφορά τον περίφημο «κόφτη» ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα» τον οποίο ζήτησαν οι δανειστές καθώς δεν πιστεύουν πως θα πετύχετε τους στόχους του προγράμματος.

Όσον αφορά το νέο υπερταμείο ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εξευτελιστική εξέλιξη που δεσμεύει τη χώρα. «Σας εξευτελίζουν και ταυτόχρονα προσβάλλουν τον ελληνικό λαό. Θεσπίζετε ένα ταμείο που δε θα έχει κανένα έλεγχο από το κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επέλεξε να προσπαθεί να αναδείξει τις αντιφάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ διάβασε και προγραμματικές θέσεις του κυβερνητικού κόμματος οι οποίες τις απέρριπταν.

Όσον αφορά την αλλαγή που έφερε σήμερα η κυβέρνηση στην τροπολογία για τα ειδικά μισθολόγια έκανε λόγο για «ντροπή» και τροπολογία υποθετικού χαρακτήρα καθώς προβλέπει πως δε εφαρμοστεί το πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων μόνο εφόσον βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

"Σας εξευτελίζουν με τον κόφτη και με το υπερταμείο, και προσβάλουν και τον ελληνικό λαό. Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για την Βουλή των Ελλήνων. Πληρώνουμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Γιατί το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας έχει ζωή 100 χρόνια; γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ;" ρώτησε ρητορικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Γιατί δεν σας εμπιστεύονται. Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η δομή και η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ αλλά οι ανακολουθίες σας".

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι το αίτημα για εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ: "Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο καλύτερο για την χώρα. Εμείς θα οικοδομήσουμε μία πολιτική συμμαχία, το πλατύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο, που έχει ανάγκη η χώρα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ