ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Nissan X-TRAIL είναι ιδανικό για οικογενειακές περιπέτειες

Το νέο Nissan X-TRAIL είναι ιδανικό για οικογενειακές περιπέτειες

Το γνωστό και επιτυχημένο μεγάλο SUV της Nissan, το Χ-TRAIL, συνεχίζει στη νέα του εκδοχή, εμφανώς αναβαθμισμένο. Μάλιστα η Nissan προχώρησε κατά την ανανέωσή του σε συγκεκριμένες βελτιώσεις αξιοποιώντας τη γνώση που απέκτησε από πελάτες και υποψήφιους αγοραστές. Έτσι ενίσχυσε και άλλο τη θέση του X-TRAIL ως ιδανικό αυτοκίνητα για οικογενειακές εξορμήσεις κάθε είδους και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα οι αλλαγές και οι αναβαθμίσεις ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τη φινέτσα και την ποιότητά του, καθιστώντας το ακόμα πιο ολοκληρωμένο και επιθυμητό από τους υποψήφιους αγοραστές του.

Το εξωτερικό του επανασχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσει μια ακόμα πιο χαρακτηριστική, δυναμική και στιβαρή εμφάνιση, η οποία τονίζει και άλλο τον έντονο off road προσανατολισμό του. Οι αλλαγές στο εσωτερικό του προσθέτουν στυλ, αναβαθμίζουν την ποιότητα και τη high tech διάστασή του, ενώ εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση τόσο στις μικρές όσο και στις πιο μεγάλες διαδρομές.

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς κατά την είσοδό του στο ανανεωμένο X-TRAIL είναι το εντυπωσιακό νέο του τιμόνι, που διαθέτει το χαρακτηριστικό σχήμα D με την οριζόντια βάση. Απηχώντας το σχεδιασμό των τελευταίων μοντέλων της εταιρείας το καινούργιο τιμόνι διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο του οδηγού, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει μια πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση. Το κεντρικό πλαίσιό του είναι μικρότερο από πριν, με τρεις λεπτές ακτίνες, με αποτέλεσμα ο χώρος που προσφέρει πάνω από αυτό να είναι πλέον μεγαλύτερος (κατά 17%), γεγονός που βελτιώνει την ορατότητα προς τον πίνακα οργάνων.

NISSAN X TRAIL 24

Καινούργιοι είναι και οι διακόπτες τεσσάρων κατευθύνσεων για το χειρισμό των λειτουργιών (αριστερά) και του cruise control (δεξιά), με αποτέλεσμα να προσφέρουν στον οδηγό μια πιο διαισθητική χρήση, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Τόσο οι 5θέσιες όσο και στις 7θέσιες εκδόσεις Techna του X-TRAIL, διαθέτουν στάνταρ δερμάτινο σαλόνι με βελτιωμένη εσωτερική επένδυση για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, ενώ στάνταρ είναι εδώ και τα θερμαινόμενα καθίσματα τόσο για όσους κάθονται μπροστά όσο και για αυτούς που θα πάρουν θέση στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Επιπρόσθετα το νέο X-TRAIL έχει νέα δερμάτινα μαξιλάρια γονάτων για οδηγό και συνοδηγό, ενώ η περιοχή πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού διαθέτει πλέον ένα καινούργιο, πιο σύγχρονο φινίρισμα. Αντίστοιχα και οι αεραγωγοί έχουν τώρα μια νέα, μαύρη γυαλιστερή επιφάνεια.

Επιπλέον το νέο X-TRAIL διαθέτει ένα ευρύτερο φάσμα εσωτερικών διακοσμητικών στις πόρτες, ανάλογο των διαθέσιμων εκδόσεων εξοπλισμού, ενώ έχει επανασχεδιαστεί και ο χώρος αποθήκευσης στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο CVT XTronic, ο επιλογέας ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί από έναν καινούργιο με δερμάτινη επένδυση.

Με κορυφαία πρακτικότητα στο εσωτερικό του, το νέο X-TRAIL καθίσταται ιδανικό οικογενειακό παντός καιρού και παντός δρόμου, ενώ στην πρακτικότητά του συμβάλλει και η ηλεκτρική πίσω πόρτα του η οποία έχει αναβαθμιστεί με λειτουργία hands-free. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός ή οι επιβάτες μπορούν να την ανοίξουν αυτόματα, απλά περνώντας το πόδι τους κάτω από το κέντρο του προφυλακτήρα του του νέου X-TRAIL. Τη λειτουργία αυτή θα την εκτιμήσει κανείς ιδιαίτερα όταν είναι φορτωμένος με τσάντες και ψώνια ή αν κρατά μικρά παιδιά στην αγκαλιά του.

NISSAN X TRAIL 26

Αντανακλώντας τις απαιτήσεις των πελατών της η Nissan εξοπλίζει την έκδοση Τechna του καινούργιου X-TRAIL με ένα εντελώς νέο ηχοσύστημα οκτώ ηχείων της BOSE, του κορυφαίου συνεργάτη ηχοσυστημάτων της μάρκας. Αυτό το high end ηχοσύστημα διαθέτει δύο tweeters 25 mm στη βάση του ταμπλό, ένα μπάσο 165 mm σε κάθε εμπρός πόρτα και ένα ηχείο μεσαίου εύρους 130mm σε κάθε πίσω πόρτα. Επιπλέον, δύο woofer των 115 mm εδράζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίβλημα 7.7 λίτρων που βρίσκεται στη θέση της ρεζέρβας.

Ταυτόχρονα ένας ψηφιακός ενισχυτής της BOSE με οκτώ κανάλια εξειδικευμένης προσαρμογής και επεξεργασίας ψηφιακού σήματος, βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, προσφέροντας ένα εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα. Το όλο σύστημα έχει ρυθμιστεί ειδικά για το X-TRAIL, αποτελώντας το πιο ολοκληρωμένο ηχοσύστημα που έχει διατεθεί ποτέ σε ένα μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη. Το σύστημα BOSE Premium δημιουργεί ένα ευρύτερο ακουστικό περιβάλλον για μια συναρπαστική εμπειρία ακρόασης, με κρυστάλλινο ήχο και ελάχιστη παραμόρφωση στις υψηλότερες συχνότητες.

Φυσικά το X-TRAIL συνεχίζει να προσφέρεται με τα συστήματα Traffic Sign Recognition (Αναγνώριση Πινακίδων Κυκλοφορίας), Intelligent Driver Alertness (Ευφυής Ειδοποίηση Οδηγού), Intelligent Park Assist (Eυφυής Υποβοήθηση Στάθμευσης), Intelligent Around View Monitor (Ευφυές Σύστημα Πανοραμικής Θέασης) και Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από την Λωρίδα Κυκλοφορίας). Οι τεχνολογίες αυτές υποβοηθούν το οδηγό, αυξάνουν το βαθμό αυτοπεποίθησή του, περιορίζουν την κόπωσή του, και καθιστούν τις μετακινήσεις όλων επιβατών του X-Trail ακόμα πιο ασφαλείς.

X TRAIL 6

Το νέο Nissan X-TRAIL ξεκινά από τις 21.990 € σε συνδυασμό με τον κινητήρα βενζίνης των 1.600 κυβικών και των 163 ίππων, ενώ το diesel των επίσης 1.600 κυβικών και των 130 ίππων κοστίζει από 27.990 ευρώ. Η κορυφαία έκδοσή του με τον κινητήρα πετρελαίου των 2.000 κυβικών και των 177 ίππων κοστίζει από 37.990 ευρώ και φυσικά είναι αυτή που αναδεικνύει στο έπακρο τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.