ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes GLC SUV: Προηγείται της εποχής της

Mercedes GLC SUV: Προηγείται της εποχής της

Το αμάξωμα των 4,716 μέτρων συνδυάζει κομψές γραμμές με την αίγλη που εκπέμπει ένα SUV της luxury κατηγορίας.

Με κορυφαίες τεχνολογίες υβριδικής κίνησης, σπορ επιδόσεις, εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη MBUX, πλουσιότερο εξοπλισμό, εκτενή χρήση βιώσιμων υλικών και πολλά άλλα ιδιαίτερα στοιχεία, η GLC είναι ένα SUV που πρωταγωνιστεί. Και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη επιλογή στην κατηγορία της.

Καταρχήν, το άκρως ελκυστικό design της GLC αποτυπώνεται σε κάθε της λεπτομέρεια. Το αμάξωμα των 4,716 μέτρων συνδυάζει κομψές γραμμές με την αίγλη που εκπέμπει ένα SUV της luxury κατηγορίας. Στο εμπρός μέρος δεσπόζει η εμβληματική μάσκα της Mercedes, ενώ οι φουλ LED προβολείς ενισχύουν κι άλλο τη μοναδική προσωπικότητα της GLC, η οποία χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τις εκτός δρόμου δυνατότητές της (ειδικότερα με το off-road πακέτο) μπορεί να κινείται με την ίδια ευχέρεια σε επιφάνειες που γλιστρούν ή ακόμη και πολύ μακριά από την άσφαλτο.

Υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες από 18 έως 20 ίντσες, μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων αμαξώματος και ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων εξατομίκευσης, τα οποία ενισχύουν την προσωπικότητα ενός SUV που συνδυάζει δυναμικές σπορ αναλογίες και πλούσιο εξοπλισμό, από τη βασική του έκδοση μέχρι την AMG Line.

GLC με υψηλή τεχνολογία υπέρ της βιωσιμότητας

Στο εσωτερικό υπάρχει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η οποία θέτει νέα δεδομένα και πρότυπα. Στη νέα Mercedes GLC SUV χρησιμοποιούνται υλικά κορυφαίας ποιότητας που αναδεικνύουν σε όλες τις πτυχές την πολυτέλεια και την άνεση. Η κεκλιμένη προς τον οδηγό κεντρική οθόνη προσφέρει ευκρινή απεικόνιση και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, ενώ το σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπει τον έλεγχο όλων των συστημάτων με άνεση και ακρίβεια.

Χάρη και στη νέα γενιά του συστήματος MBUX που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη η ζωή των επιβαινόντων γίνεται πιο άνετη και ασφαλή σε κάθε διαδρομή.

Η GLC προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης μέσα από ένα ψηφιακό σύνολο που προσφέρει πλήρη συνδεσιμότητα και έλεγχο μέσω της μεγάλης οθόνης αφής των 11,9 ιντσών, καθώς και πληροφόρηση μέσω της οθόνης των 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων. Ταυτόχρονα οι χώροι είναι κορυφαίοι, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να κυμαίνεται από 600 έως 1.640 λίτρα.

Βλέπετε, η υψηλή τεχνολογία αποτυπώνεται σε κάθε γονίδιο της νέας GLC. Από το εντυπωσιακό τεχνολογικά προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έως τις εξελιγμένες λειτουργίες οδήγησης, κάθε στοιχείο σχεδιάστηκε για να παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία διαβίωσης, η οποία διασφαλίζεται και από τα ιδιαίτερα αποδοτικά, εξηλεκτρισμένα συστήματα πρόωσης που καλύπτουν κάθε απαίτηση.

Από τις κορυφαίες plug-in εκδόσεις, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για περισσότερα από 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, έως τις AMG που προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις.

Ειδικότερα, με τα ήπια υβριδικά σύνολα των 48V, η GLC επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, συμβάλλοντας στη μείωση του οικολογικού της αποτυπώματος. Χάρη στην αυτοφορτιζόμενη υβριδική λειτουργία μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμου με δυνατότητα περιστασιακής ηλεκτροκίνησης κατά την εκκίνηση και το ρολάρισμα (cruising) του αυτοκινήτου. Μάλιστα, όλες οι αυτοφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις της GLC εφοδιάζονται με σύνολα 2.000 κυβικών, που έχουν στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic και έξυπνη τετρακίνηση 4MATIC.

Συγκεκριμένα, οι GLC 200 (204 ίπποι, 0-100 χλμ./ώρα σε 7,2 δεύτερα) και GLC 300 (258 ίπποι, 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δεύτερα) εξοπλίζονται με έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης που περιστασιακά υποβοηθάται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα 23 ίππων ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο. Η έξυπνη υβριδική λειτουργία διασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων με νούμερα, τα οποία εντυπωσιάζουν στην επίσης υβριδική diesel GLC 220 d (197 ίπποι, 0-100 χλμ./ώρα σε 8,0 δεύτερα), η οποία έχει μία μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,2 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χλμ. και εκπομπή CO2 μόλις 136 γραμμαρίων το χιλιόμετρο.

Η νέα GLC διαθέτει μία τεράστια γκάμα συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης. Από το ενεργό DISTRONIC, το οποίο διατηρεί σταθερή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα ή το πακέτο στάθμευσης με κάμερα 360° μέχρι το DIGITAL LIGHT με τους προβολείς LED High Performance που κάνει τη νύχτα μέρα ή το στάνταρ Off-Road πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, ανάμεσα στα πολλά συστήματα και πακέτα που προσφέρονται με την GLC, είναι η στάνταρ σπορ ανάρτηση, ενώ η προαιρετική ενεργητική τετραδιεύθυνση συνδυάζεται με την πνευματική ανάρτηση AIRMATIC.

Χάρη στις νέες, ήπια υβριδικές εκδόσεις της GLC, η Mercedes δείχνει τη δέσμευσή της απέναντι στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών υβριδικής κίνησης, η GLC προσφέρει βέλτιστη απόδοση και χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου και εκπομπής ρύπων, ενώ παράλληλα διατηρεί την εξαιρετική απόδοση και την αίσθηση οδήγησης που συναντά κανείς μόνο σε μία Mercedes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ