FOCUS

Αλ. Χαρίτσης: Έρχονται οι νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ, ξεκινά ο αναπτυξιακός

Αλ. Χαρίτσης: Έρχονται οι νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ, ξεκινά ο αναπτυξιακός

Τη βεβαιότητα πως η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, η έναρξη και ομαλή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα της ελληνικής οικονομίας σε μια εντελώς διαφορετική φάση, εκφράζει ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στο CNN Greece.

Ο κ. Χαρίτσης αναγνωρίζει πως το 2017 θα είναι ένα έτος με προκλήσεις και πολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες για την Ευρώπη, ωστόσο αναφέρει πως πολλοί ξένοι επενδυτές είναι ποιο αισιόδοξοι ακόμη και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας προαναγγέλλει μέσω του CNN Greece πως μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ, όπως και τα τέσσερα καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Όπως αποκαλύπτει, σε ποσοστό ενεργοποίησης το ΕΣΠΑ έχει ήδη υπερβεί το 40% για το σύνολο της προγραμματικής περιόδου και τον επόμενο μήνα θα αγγίξει το 50%. Στη βάση αυτή ο κ. Χαρίτσης εκφράζει τη βεβαιότητα πως η απορρόφηση του ΕΣΠΑ θα υπερβεί έως το τέλος του έτους το στόχο του 7%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ