CNN

Νέα video από τη χθεσινή εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη “Libertatia”

Νέα video από τη χθεσινή εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη “Libertatia”
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Με αφορμή τη χθεσινή επίθεση στο κτήριο που στεγάζεται η κατάληψη “Libertatia”, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση και δημοσιοποίησε δύο νέα βίντεο από την επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται και σε τοπικό μέσο, καλεί τον κόσμο στη σημερινή συγκέντρωση στη Λεωφόρο Στρατού μπροστά από την κατάληψη, στις 18:00.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Α.Κ., οι ακροδεξιοί επικαλούνταν το όνομα του ΠΑΟΚ είχαν απωθηθεί νωρίτερα από τους παρευρισκόμενους στο «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο» και στη συνέχεια επιχείρησαν να συγκρουστούν με τον κόσμο που έδινε το «παρών» στην πορεία.

Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς τη Λεωφόρο Στρατού και μόλις έφτασαν στο ύψος της κατάληψης Libertatia επιτέθηκαν στο κτήριο.

Αρχικά επιτέθηκαν στον εκχ Σχολείο, κουβαλώντας όλες τις ιδεοληπτικές μονομανίες του οπαδισμού με εθνικιστική επένδυση, απομακρύνθηκαν όμως επιτυχώς από τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που αποτελούσαν την περιφρούρηση του χώρου.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να αντιπαρατεθούν ανεπιτυχώς με την συγκέντρωση της Καμάρας. Στο τέλος κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Στρατού, προς την κατάληψη Libertatia. Εκεί προηγουμένως μια επίσης μικροομάδα νεοναζί και εθνικιστών ( Ιδεάπολις, Ιερός Λόχος κλπ.) είχαν αποπειραθεί ανεπιτυχώς να πυρπολήσουν με πυρσούς την Libertatia. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δηλωμένοι νεοναζί ήρθαν να το ολοκληρώσουν οι ίδιοι. Λίγο ενδιαφέρει το αν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ τους. Το γεγονός είναι ότι καταστράφηκε ολοσχερώς η κατάληψη Libertatia. Η στάση της αστυνομίας τόσο στην επίθεση στον EKX Σχολείο αλλά ιδιαίτερα στις διαδοχικές επιθέσεις κατά της Libertatia ήταν άκρως αποκαλυπτική για το ρόλο της και τις επιλογές της. Εξάλλου η πολιτική της ηγεσία ήδη έχει δώσει δείγματα με τις εκκενώσεις καταλήψεων που είχαν σχέση με τους πρόσφυγες ( Νίκης, Hurriya, Ορφανοτροφείο) τον Ιούλιο του 2016.

Παραθέτουμε τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια μας προς επιβεβαίωση όλων των ισχυρισμών μας και με την χρονική σειρά των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Καλούμε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση μπροστά στο κατειλημμένο έδαφος της Libertatia και πορεία για να υπερασπιστούμε τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις ενάντια στο σκοταδισμό του εθνικισμού καθώς και την δεδομένη παρουσία μας στο δημόσιο χώρο και λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ