ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή: Εκλέγεται ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ η Σεμίνα Διγενή

Ανατροπή: Εκλέγεται ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ η Σεμίνα Διγενή
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών οριστικοποιούνται και η Σεμίνα Διγενή φέρεται να είναι η 21η ευρωβουλευτής που εκλέγεται από την Ελλάδα.

Με την ενσωμάτωση των σταυρών των ευρωεκλογών στο 73,34%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, εκλέγονται ευρωβουλευτές με το ΚΚΕ.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών με τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων της 26ης Μαΐου δεν έχει ανανεωθεί από τις 3 Ιουνίου και σύμφωνα με πληροφορίες, η Σεμίνα Διγενή είναι τελικά η δεύτερη υποψήφια του ΚΚΕ που εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Η καταμέτρηση στα πρωτοδικεία της χώρας έχει προχωρήσει και σύμφωνα με πληροφορίες, η Σεμίνα Διγενή έχει υπερκαλύψει το απόσταση των περίπου χιλίων σταυρών για την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μόλις αυτό έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος άρχισε να δέχεται συγχαρητήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν σήμερα Τετάρτη. Πιθανότατα, θα ανακοινωθεί η παραίτησή της από την έδρα της στην Ευρωβουλή για να διεκδικήσει την εκλογή της στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

kke

ΔΗΜΟΦΙΛΗ