ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης: Οι «Γαλάζιες Σημαίες» και η ποιότητα του νερού της θάλασσας

Χρύσα Γρίβα

ECO GEN • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης: Οι «Γαλάζιες Σημαίες» και η ποιότητα του νερού της θάλασσας

00.00/19:27

Η νέα σειρά podcast του CNN Greece για το περιβάλλον είναι το Eco Gen, που φιλοξενεί συνεντεύξεις με πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της επιστήμης, του εθελοντισμού που ασχολούνται με την προστασία του πλανήτη. Κλιματική κρίση, ενεργειακή μετάβαση, περιβαλλοντική εκπαίδευση, βιωσιμότητα, υπεύθυνη κατανάλωση, είναι οι κεντρικοί άξονες που αναλύονται μέσα από σύντομες, σαφείς και περιεκτικές συνεντεύξεις με ειδικούς που κατέχουν το αντικείμενό τους και το επικοινωνούν στους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple Google

ECO GEN • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως τα νερά της παραλίας που επισκεπτόμαστε για κολύμπι είναι καθαρά για να τα απολαύσουμε; Ποια «σημάδια» μπορούμε να αναγνωρίσουμε επί τόπου και δια γυμνού οφθαλμού;

Η κυρία Δαρεία Βουρδουμπά, Περιβαλλοντολόγος-Ωκεανογράφος και συντονίστρια του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης μίλησε στο ECO GEN του CNN Greece για όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για τις ελληνικές ακτές. Επισημαίνοντας πως η βράβευση μιας ακτής με Γαλάζια Σημαία σημαίνει πως η συγκεκριμένη ακτή πληροί 33 διαφορετικά κριτήρια – από την ποιότητα των υδάτων έως την παροχή υπηρεσιών – εξηγεί πώς γίνονται οι μετρήσεις, από ποιους και ποια μπορεί να είναι η αιτία υποστολής της Σημαίας.

Παράλληλα, η κυρία Βουρδουμπά εξηγεί τι μπορεί να σημαίνει ο «αφρός» που πιθανόν να εντοπίσουμε σε μία ακτή, τι γίνεται με τα σκάφη που ρυπαίνουν ή μολύνουν τις παράκτιες περιοχές αλλά και τη σημασία παρουσίας θαλάσσιων οργανισμών σε μία ακτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ