ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο προπονητής τένις που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Προφυλακιστέος ο προπονητής τένις που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
INTIME NEWS

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ο 35χρονος προπονητής τένις, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο αθλητριών, ηλικίας 13 και 15 ετών.

Ο κατηγορούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς δεν φαίνεται να έπεισε με τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έκανε ένα λάθος επισημαίνοντας ωστόσο ότι αποδέχεται να πληρώσει για αυτά που έκανε αλλά όχι για αυτά που τον κατηγορούν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, δήλωσε:

«Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε κατηγορείται για τρία κακουργήματα, τα δύο δεν υπάρχουν και η τρίτη κατηγορία είναι πλημμεληματική. Είχε μια σχέση με την πρώτη κοπέλα, από την ηλικία των 17 έως τα 21 έτη, δεν ήταν προπονητής της δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση. Με την άλλη κοπέλα παραδέχεται ότι είχε σχέση, δεν ήταν προπονητής της, το κορίτσι είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και η παράβαση είναι πλημμεληματική».

Ο προπονητής συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, μετά από σχετική καταγγελία των γονέων των δύο ανηλίκων αθλητριών στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο προπονητής κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατ' εξακολούθηση.

Aπό την κατάθεση μαθήτριάς του, προκύπτει, ότι σύναψε σχέση μαζί της το 2015. Τότε, η αθλήτρια τένις ήταν 15 ετών, ενώ σήμερα είναι 21 ετών. Ο 35χρονος φέρεται να εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του θέση, ως προπονητής τένις, για να προσελκύει ερωτικά ανήλικα κορίτσια που πήγαιναν στο τένις κλαμπ στα βορειοδυτικά προάστια της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ