LIVEBLOG ΕΛΛΑΔΑ

Ολικό lockdown στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου - Κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο

Ολικό lockdown στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου - Κλείνουν σχολεία και λιανεμπόριο
Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP

Στην απόφαση για ένα «σκληρό» lockdown στην Αττική, με κλειστά σχολεία και καταστήματα στα πρότυπα του Μαρτίου, κατέληψε πλειοψηφικά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

«Από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως» ανακοίνωσε με τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό στις 19.30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους υπουργούς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε «θα εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική» ενώ ανέφερε επίσης πως «η Επιτροπή θα συνεδριάσει και μετά θα ληφθούν τα όποια μέτρα».

Το πρωί, ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του πως σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βελτιωθούν, τότε έρχεται καθολικό lockdown στην Αττική.