ΕΛΛΑΔΑ

Θα αυξηθούν οι κυβερνοεπιθέσεις ενόψει τουρκικών εκλογών εκτιμά ο διευθυντής του ΑΠΕ

Θα αυξηθούν οι κυβερνοεπιθέσεις ενόψει τουρκικών εκλογών εκτιμά ο διευθυντής του ΑΠΕ
Pixabay

Επίθεση από Τούρκους χάκερ φαίνεται ότι δέχτηκε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, καθώς για λίγη ώρα εμφανιζόταν στην κεντρική σελίδα του ένα περίεργο μήνυμα στην τουρκική γλώσσα.

Για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο έκανε λόγο ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κ. Μιχάλης Ψύλλος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ.

«Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε συνεχώς επιθέσεις. Είμαστε πανέτοιμοι και οι τεχνικοί μας τις αντιμετωπίζουν αλλά, με τους χάκερς ποτέ δεν ξέρεις... χτυπούν ακόμα και το αμερικανικό Πεντάγωνο. Εμείς θα γνωστοποιήσουμε την προκλητική επίθεση της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή φόρα και σε όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις παγκοσμίως», είπε ο κ. Ψύλλος εκφράζοντας παράλληλα το φόβο ότι μέχρι τις τουρκικές εκλογές στις 24 Ιουνίου, τέτοια φαινόμενα θα πολλαπλασιαστούν.

Τι ανέφερε το μήνυμα των χάκερ

Το εν λόγω μήνυμα έκανε έμμεση αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι "η χώρα μας δεν πρέπει να υποθάλπει τρομοκράτες".

«Συνεργάζεστε με τρομοκράτες, υποστηρίζοντας τα μέλη της οργάνωσης προδοτών FETO» έγραφε επίσης το μήνυμα, και συνέχιζε: «Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε».

Οι τεχνικοί του ΑΠΕ-ΜΠΕ αφαίρεσαν άμεσα το μήνυμα, περίπου τρια λεπτά αφότου εμφανίστηκε.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί είναι πραξικοπηματίες και έχει πολλάκις εξαπολύσει «πυρά» κατά της Αθήνας αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.

hac

ΔΗΜΟΦΙΛΗ