ΕΛΛΑΔΑ

Σκέψεις Μουζάλα για επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών

Σκέψεις Μουζάλα για επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών
CNN Greece

Στην επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών, φαίνεται πως προσανατολίζεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος σε δηλώσεις του για το μεταναστευτικό τόνισε μεταξύ άλλων πως «φοβάμαι ότι το 2016 αν δεν ληφθούν συνολικά μέτρα, θα έχουμε μεγαλύτερες δυσκολίες».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Αυγή», «η πρακτική αυτή δεν είχε σταματήσει, είχε ανασταλεί. Τα προαναχωρησιακά κέντρα δεν έπαψαν να λειτουργούν. Όσο η ροή των προσφυγων και των μεταναστών δεν έβρισκε κλειστά σύνορα, υπολειτουργούσαν. Από τη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα, όσο κι αν αυτό ακούγεται πικρό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα περιορισμού της κατάστασης».

Παράλληλα, έκανε λόγο για αδυναμία της χώρας μας, που δοκιμάζεται από την κρίση και την ανεργία, να δεχτεί ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών χωρίς χαρτιά. «Το λέω με καθαρή τη συνείδησή μου, όσο κι αν η κράτηση ενός ανθρώπου είναι κάτι πάρα πολύ πικρό. Εμείς προσέχουμε να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες κράτησης, οι κρατούμενοι μετανάστες να διατηρούν τα δικαιώματά τους» δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Αυγή», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.

Θέλοντας να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο διαχωρισμός, ανάφερε πως «οικογένειες και ευάλωτες ομάδες προσπαθούμε να τις έχουμε σε ανοιχτές δομές όπως ο Ελαιώνας και το χόκεϊ. Στα προαναχωρησιακά κέντρα κυρίως πηγαίνουν άνθρωποι που δημιουργούσαν προβλήματα π.χ. στο Ταε Κβον Ντο είχαμε περιπτώσεις μαχαιρωμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ