ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς που προκάλεσε το θάνατο 8χρονου

Πάτρα: Άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς που προκάλεσε το θάνατο 8χρονου

Άγνωστα είναι ακόμη στις διωκτικές αρχές τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, στην οποία έχασε τη ζωή του 8χρονος με ειδικές ανάγκες, στις Εργατικές Κατοικίες Ιτεών στην Πάτρα, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η αστυνομία περιμένει την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του κωφάλαλου παιδιού για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Ο άτυχος 8χρονος, βρέθηκε πεσμένος δίπλα στο κρεβάτι τους και όλα δείχνουν πώς εγκλωβίστηκε από τις φλόγες και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Από την φωτιά προκλήθηκαν εγκαύματα και στον παππού του που προσπάθησε να τον βγάλει από το δωμάτιο και δεν τα κατάφερε. Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

Το παιδί είχε μεταφερθεί από τους γονείς τους, οι οποίοι μένουν μόνιμα στην Πάτρα, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, για να περάσει εκεί το Σαββατοκύριακο. «Ήμασταν μαζί στην κουζίνα, το τάισα και τον άφησα να πάει στον υπολογιστή... Μέσα σε 5 λεπτά το σπίτι γέμισε καπνούς και δεν μπορούσαμε να μπούμε στο δωμάτιο που ήταν το παιδί. Ο παππούς του κάηκε στην προσπάθειά του να βγάλει το παιδί από το δωμάτιο», δήλωσε χθες η γιαγιά του στο patrastimes.gr.

Στο σπίτι ήταν και η μικρότερη αδελφή του 8χρονου, η οποία όμως βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο και σώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ