ΕΛΛΑΔΑ

Μουτζούρης στο CNN Greece: Θέλουμε να απομακρυνθούν οι μετανάστες από τα νησιά μας

Μουτζούρης στο CNN Greece: Θέλουμε να απομακρυνθούν οι μετανάστες από τα νησιά μας
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μιλάει στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece τονίζοντας την ανάγκη μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή την μεγάλη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας η οποία άφησε στο δρόμο περίπου 12.500 μετανάστες. 

Δίνοντας έμφαση στον φόβο των κατοίκων, ο Κ. Μουτζούρης, εξηγεί ότι αυτό που ανησυχεί περισσότερο την τοπική κοινωνία είναι η διασπορά του νέου κορωνοϊού, αφού ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στο δρόμο αυτή τη στιγμή υπάρχουν και επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Λέγονται πολλά για τον λόγο που συνέβη αυτό. Ένα από αυτά είναι ότι μετά την επιβεβαίωση των 35 κρουσμάτων, που έπρεπε να τεθούν σε περιορισμό, υπήρξε αντίδραση με τα παρόντα αποτελέσματα. Φυσικά όλα αυτά πρέπει να διαπιστωθούν», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης.

«Δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα στο κέντρο του νησιού»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNN Greece ο Κώστας Μουτζούρης, η πόλη της Μυτιλήνης δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποια άμεση επίπτωση, μιας και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας βρισκόταν έξω από αυτή, όμως υπάρχει έντονος φόβος –κυρίως- για το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

«Η πρόταση που θα κάνουμε στην κυβέρνηση είναι διαχρονική. Αυτά τα νησιά βρίσκονται υπό την μόνιμη απειλή της Τουρκίας, καθώς γειτνιάζουν, έχουν πληρώσει υψηλότατο τίμημα για το μεταναστευτικό και πρέπει να ελαφρυνθούν. Θέλουμε να απομακρυνθούν οι μετανάστες από τα νησιά μας. Η τοπική κοινωνία, η οποία γνωρίζει τα συμφέροντα της, αντέδρασε στην πρόταση της κυβέρνησης για μία κλειστή δομή των 5 ή 6.000 μεταναστών γιατί θα μονιμοποιούσε την παραμονή τους», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ