ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά έξω από το ΚΥΤ της Σάμου - Έξι προσαγωγές

Σε ύφεση η φωτιά έξω από το ΚΥΤ της Σάμου - Έξι προσαγωγές
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Σάμο, εξωτερικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20.30 και σύμφωνα με την Πυροσβεστική βρίσκεται σε ύφεση, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης 40 πυροσβέτες με εννέα οχήματα.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, η φωτιά πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης προσήχθησαν από την Αστυνομία έξι νεαροί αλλοδαποί, που φιλοξενούνται στο ΚΥΤ και εξετάζονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σημειώνεται το ΚΥΤ Σάμου έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό για δύο εβδομάδες από το πρωί της Τρίτης, καθώς εντοπίστηκαν δύο κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους με σκοπό την απομόνωσή τους, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι στους διαμένοντες στο ΚΥΤ, το οποίο με απόφαση του ΕΟΔΥ τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται από σήμερα το πρωί, έξω απο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, έχοντας αποκλείσει την είσοδο του κέντρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ