ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ποινές για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ποινές για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ποινή έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση επέβαλε το δικαστήριο κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στους καταδικασθέντες που δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Ειδικότερα, στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:

Ζαρούλια Ελένη: 6 έτη

Ζησιμόπουλος Πολύβιος: 6 έτη

Ηλιόπουλος Παναγιώτης: 7 έτη

Γρέγος Αντώνης: 6 έτη

Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος: 6 έτη

Κούζηλος Νίκος: 7 έτη

Κουκούτσης Δημήτρης: 6 έτη

Στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο αποφάσισε:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη

Μιχαήλ Αρβανίτης: 5 έτη

Νίκος Μίχος: 5 έτη

Στάθης Μπούκουρας: 5 έτη

Πηγές ΕΛΑΣ: Η αστυνομία είναι πανέτοιμη

«Μόλις ενημερωθούμε αρμοδίως για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ θα προχωρήσουν στην άμεση σύλληψή τους. Η αστυνομία είναι πανέτοιμη και γνωρίζει πού είναι ο καθένας», τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενόψει της ανακοίνωσης των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται, ότι αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ