ΕΛΛΑΔΑ

Οριακή η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη: Γκρεμίζουν τοίχους στο νοσοκομείο για νέα ΜΕΘ

Οριακή η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη: Γκρεμίζουν τοίχους στο νοσοκομείο για νέα ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Επικίνδυνη και οριακή χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου, καθώς -μεταξύ άλλων- ασθενείς με παθολογικές ασθένειες νοσηλεύονται ανάμεσα σε ασθενείς με κορωνοϊό με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος, ενώ γίνονται διακοπές στην παροχή οξυγόνου.

Στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά (εγκεφαλικά, κ.ά) από όλη την Περιφέρεια, με την κατάσταση να είναι ασφυκτική καθώς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 100 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το inkomotini.news, λόγω της κατάστασης διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.

nosokomeio-alexandoupolis.jpg
inkomotini.news

Το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου επισημαίνει:

«Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές. Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων!

Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε… Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ