ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Κλείδωσε» η εισήγηση των ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα

Lockdown: «Κλείδωσε» η εισήγηση των ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα αναμένεται να εισηγηθούν στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Αυτό σημαίνει ότι, αν η κυβέρνηση υιοθετήσει την εισήγηση της επιτροπής, τόσο τα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν τα Σάββατα στις 17:00, ώστε εργαζόμενοι και πελάτες να προλαβαίνουν να φτάσουν στα σπίτια τους.

Για το λιανεμπόριο προτείνεται η λειτουργία μόνο μόνο με τη μέθοδο του click away.

Στο «τραπέζι» των ειδικών βρίσκεται και το θέμα των σχολείων και σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί η άποψη να παραμείνουν προς το παρόν ανοιχτά Γυμνάσια και Δημοτικά.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, σε περιοχές όπως η Πάτρα, που εμφανίζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο ενώ, η Θεσσαλονίκη θα «κοκκινίσει» ξανά.

Η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι για ακόμη μια εβδομάδα μαραθώνια, με τους ειδικούς να συζητούν εξωνυχιστικά όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους για την πανδημία ανά την Ελλάδα.

Όπως συνηθίζεται, η επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της στον πρωθυπουργό και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τα όσα θα αποφασιστούν αναμένεται να ανακοινωθούν στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ