ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα - Χαρδαλιάς: Εντός δήμου το πέταγμα του χαρταετού

Καθαρά Δευτέρα - Χαρδαλιάς: Εντός δήμου το πέταγμα του χαρταετού
(φωτ. αρχείου) ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση για «υπερτοπικές μετακινήσεις», δηλαδή από νομό σε νομό.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει το «ψαλίδι» που έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα. Αυτό σημαίνει:

  • Η χρήση του κωδικού «2» για τις αγορές από καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ, όπως και για τη μετάβαση σε υποκατάστημα τράπεζας με κωδικό « θα μπορεί να γίνεται μόνο μέσα στα όρια του δήμου όπου κατοικεί κάθε πολίτης ή σε ακτίνα έως 2 χιλιομέτρων από αυτήν.
  • Με τη χρήση του κωδικού «6» για άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Για τη χρήση του κωδικού «4» που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη, οι αστυνομικοί που θα κάνουν τον έλεγχο θα ζητούν πια επιπλέον διευκρινίσεις για την συγκεκριμένη μετάβαση.

Ειδικότερα για το πέταγμα του χαρταετού, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι μπορεί να γίνει εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Πάντως, δεν διευκρινίστηκε ποιον κωδικό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες για το πέταγμα του χαρταετού.

Κανονικά θα ισχύει και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ