ΕΛΛΑΔΑ

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Αι Γουέι Γουέι από την Ειδομένη

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Αι Γουέι Γουέι από την Ειδομένη
Ai Wei Wei, Instagram

Μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται να δέχεται κούρεμα από έναν πρόσφυγα κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη, δημοσιοποίησε σήμερα ο κινέζος ακτιβιστής Αι Γουέι Γουέι.

"Χρειαζόμουν κούρεμα. Και προφανώς αυτή η κίνηση είναι συμβολική. Όλα όσα κάνουμε είναι συμβολικά. Για μένα αυτό σημαίνει πως άφησα τα μαλλιά μου για πάντα σε αυτή τη γη και πως δεν θα τα ξαναέχω ποτέ πίσω." δήλωσε ο Αι Γουέι Γουέι στο γαλλικό πρακτορείο, όσο κουρευόταν στο υπαίθριο μπαρμπέρικο των προσφύγων στον καταυλισμό.

Ο γνωστός Κινέζος καλλιτέχνης βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Ειδομένη προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράσταση τους στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό , ελπίζοντας να ανοίξουν τα σύνορα.

“Η Ειδομένη δεν έχει τύχει της προσοχής και της βοήθειας που χρειάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να το χειριστεί όλο αυτό μόνη της”, είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Σοφία Παπαδοπούλου, ο Κινέζος εικαστικός, ο οποίος βρέθηκε εκεί, με αφορμή ντοκιμαντέρ που γυρίζει σχετικά με την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

“Βρισκόμαστε εδώ σε μια κατάσταση, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν πάψει να υπάρχουν. Zούμε μία ιστορική στιγμή, κι εμείς είμαστε εδώ για να αποτυπώσουμε όλο αυτό τον ανθρώπινο αγώνα και να τον προβάλλουμε σε όλο τον κόσμο”, είχε πει ακόμα κατά της διάρκεια της επίσκεψής του.

Ο Κινέζος καλλιτέχνης είχε γίνει αντικείμενο συζητήσεων την περασμένη εβδομάδα χάρη στο συμβολικό δρώμενο με το πιάνο που διοργάνωσε στην Ειδομένη.

Διαβάστε επίσης:

Άι Γουέι Γουέι: Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν σταματήσει να υπάρχουν

Προσφυγικό: H τέχνη νίκησε τον πόλεμο στην Ειδομένη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ