ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παγώνη: Ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι νέος και δεν έχει εμβολιαστεί

Κορωνοϊός - Παγώνη: Ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι νέος και δεν έχει εμβολιαστεί
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εκτίμησε την Τρίτη πως τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αρχίζουν πλέον να σταθεροποιούνται σε αριθμούς, ωστόσο τόνισε ότι ο αντίστοιχος αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία παραμένει υψηλός.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σχεδόν ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι νέος σε ηλικία και δεν έχει εμβολιαστεί.

«Υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείσα αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, είπε:

«Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά; Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς».

Σε ό,τι αφορά το φαινόμενο των κορωνοπάρτι, η ίδια σημείωσε πως εάν ανοίξει η εστίαση, τότε ενδεχομένως να εκτονωθεί η κατάσταση.

«Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα», επισήμανε – μεταξύ άλλων – η Ματίνα Παγώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ