ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των αιτήσεων μετεγγραφών

Υπουργείο Παιδείας: Ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των αιτήσεων μετεγγραφών
Φωτογραφία αρχείου από το τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο, όπου την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 επικράτησε το αδιαχώρητο στο ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία, το οποίο διοργανώθηκε από τους διδάσκοντες καθηγητές. Σκοπός, τότε, ήταν να εξηγήσουν στους φοιτητές αλλά και να δημοσιοποιήσουν ότι λόγω της αύξησης των φοιτητών από τις μετεγγραφές που φτάνει το 180%, της μείωσης του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού, αλλά και της ανεπαρκούς κτιριακής και υλικοτεχνικής υποδομής,το μάθημα είναι αδύνατον να γίνει. Στο συγκεκριμένο μάθημα, όπου συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές του τμήματος, κάποιοι παρακολούθησαν το μάθημα όρθιοι, αλλά και στο πάτωμα EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών, από την αρμόδια Επιτροπή και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι κυρωτικοί πίνακες έχουν σταλεί στα ΑΕΙ.

Σχετικά με τις κατ’ εξαίρεσιν μετεγγραφές, η διαρκής αρμόδια Επιτροπή συνεχίζει να εξετάζει τα αιτήματα που υποβάλλονται σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου και ανακοινώνει τα αποτελέσματα σταδιακά, μετά την εξέταση των αντίστοιχων φακέλων.

Έως τώρα, η Επιτροπή των κατ' εξαίρεση μετεγγραφών έχει ολοκληρώσει την επανεξέταση όσων ενστάσεων υποβλήθηκαν έως τις 17/3/2016, με συμπληρωματικά δικαιολογητικά, εκδίδοντας αποτελέσματα στις 21/3/2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των αιτήσεών τους κάνοντας χρήση των κωδικών τους στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών, ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

Φωτογραφία αρχείου από το τμήμα Εκπαίδευσης και αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Χημείο, όπου την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 επικράτησε το αδιαχώρητο σε ανοιχτό μάθημα-διαμαρτυρία - Πηγή: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ