ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία από ημερολόγιο της Καρολάιν φέρνει στο φως η Daily Mail

Γλυκά Νερά: Νέα στοιχεία από ημερολόγιο της Καρολάιν φέρνει στο φως η Daily Mail
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ/INTIME

Αγνωστα μέχρι σήμερα στοιχεία από ημερολόγιο της Καρολάιν Κράουτς, της 20χρονης μητέρας που έπεσε νεκρή από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ρίχνοντας φως σε άλλες πτυχές τις πολύκροτης υπόθεσης

Σύμφωνα με τους Βρετανούς ρεπόρτερ, το νέο αυτό στοιχείο βρέθηκε «θαμμένο» κάτω από στοίβες με κουτιά παπουτσιών στο σπίτι του ζευγαριού στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, από το νέα τεκμήρια γίνεται σαφές ότι ο γάμος του θύματος με τον 32χρονο Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο δεν πήγαινε καλά καθώς και ότι το θύμα θεωρούσε τον σύζυγο και καθ' ομολογία δολοφόνο της ως ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο.

«Το μοναδικό πρόσωπο, από το οποίο θα μπορούσε να κρύβει το ημερολόγιο, ήταν ο άντρας της» αναφέρει αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η Daily Mail στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εμφανίζονται να εκτιμούν ότι πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιεί στο κρυφό της ημερολόγιο η Καρολάιν, έχουν γραφτεί με διαφορετικού χρώματος στιλό διαρκείας και περιέχουν «κωδικοποιημένες» ονομασίες, προκειμένου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να μην μπορέσει να… αποκρυπτογραφήσει όλο το περιεχόμενο, σε περίπτωση που το ημερολόγιο έπεφτε στα χέρια του.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομική πηγή που επικαλείται η «Daily Mail», η Καρολάιν χρησιμοποιούσε τα γράμματα «DG» (Dangerous Guy»), για να περιγράψει ως «εξαιρετικά επικίνδυνο τύπο» τον ίδιο της τον σύζυγο.

Το ημερολόγιο φέρεται να περιέχει επίσης βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του προφυλακισμένου γεγονός που αποδεικνύει κατηγορηματικά ότι η σχέση τους ήταν κάθε άλλο παρά ανέφελη.

Η γνησιότητα και η εγκυρότητα του συγκεκριμένου ημερολογίου που επικαλείται η Daily Mail μένει να αποδειχθεί, καθώς, τα όσα είχαν γίνει γνωστά έως τώρα από τη δικογραφία της υπόθεσης, δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες για δεύτερο ημερολόγιο της Καρολάιν.

Προ ημερών δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου είχαν ήδη φέρει στο φως στοιχεία από ένα ημερολόγιο της Καρολάιν Κράουτς. Σε εκείνο το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο του θύματος, περιγράφονται οι εντάσεις στη σχέση του ζευγαριού και η ψυχολογική κατάσταση της ίδιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καρολάιν αντιμετώπιζε επιλόχεια κατάθλιψη, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μωρό της είχε γεννηθεί πρόωρα με σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα οποία έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Από εκείνα τα στοιχεία του ημερολογίου της Καρολάιν, που εντάχθηκαν στη δικογραφία, προκύπτει ότι οι εντάσεις στη σχέση του ζευγαριού ήταν μια μακροχρόνια κατάσταση. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις στο ημερολόγιό της από 15.11.19 έως 02.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρα της, παίρνοντας μαζί και το παιδί τους.

«Η Καρολάιν δεν ήρθε ποτέ εδώ»

Την ίδια ώρα, μυστήριο καλύπτει το ταξίδι που φέρεται να έκανε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα η 20χρονη Καρολάιν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου η 20χρονη φέρεται να επισκέφθηκε με ένα ακόμη πρόσωπο του αντίθετου φύλου, τη Σούδα, προκειμένου να δει ένα σπίτι για να το ενοικιάσει.

Μιλώντας στο Creta24, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού αποκάλυψε πως η άτυχη Κάρολαιν δεν επισκέφθηκε ποτέ το συγκεκριμένο σπίτι φωτογραφίες του οποίου έχουν δημοσιευθεί σε μέσα ενημέρωσης. «Δεν ήρθε εδώ, ούτε τηλέφωνο με έχει πάρει αυτή η κοπέλα, ούτε ο σύζυγος της. Το έχω ανεβάσει σε site το οποίο μπορεί να είδε και να αποθήκευσε στο λάπτοπ της, για να το δει κάποια στιγμή και δεν πρόλαβε να το δει».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, το συγκεκριμένο σπίτι νοικιαζόταν ως το Δεκέμβρη ενώ αυτή τη στιγμή μένει η κόρη της. «Αυτή τη στιγμή μένει η κόρη μου προσωρινά, μέχρι να το πουλήσω, γιατί το έχω βάλει σε μεσιτικά γραφεία για πούλημα. Το είπαν χθες το βράδυ που το είδα. Αλλά η κοπέλα και ο σύζυγος ή η κοπέλα με κάποιον άλλο κύριο δεν έχουν έρθει εδώ. Αυτά που λένε είναι ψέματα, διαφήμιση. Δεν έχει έρθει η κοπέλα, το έχει δει σε site και το πιο πιθανό είναι να το αποθήκευσε και να το είδε η Ελληνική Αστυνομία και βγήκε το site του σπιτιού μου στον αέρα».

Όπως μας διαβεβαίωσε η ιδιοκτήτρια έχει έρθει και η ίδια σε επικοινωνία με τη μεσίτρια της, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία πώλησης του σπιτιού. «Έχω μιλήσει με τη μεσίτρια μου, ούτε η κοπέλα που έχει το μεσιτικό γραφείο μίλησε μαζί της. Μόνο που έχουν πάρει τις φωτογραφίες τα παιδιά από το site, το πιο πιθανό, το αποθήκευσαν για να το δουν κάποια στιγμή, αυτό. Δεν πρόλαβε η κοπέλα να έρθει με αυτό που έγινε δυστυχώς».

Γλυκά Νερά: Τυχόν ηθικούς αυτουργούς αναζητά η αστυνομία - Το ταξίδι στην Κρήτη και οι διασυνδέσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ