ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Αττική: Προσαγωγή ύποπτου «εθελοντή» στο Κρυονέρι

Φωτιές Αττική: Προσαγωγή ύποπτου «εθελοντή» στο Κρυονέρι
CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησε η αστυνομία στο Κρυονέρι, καθώς ο νεαρός εντοπίστηκε να κινείται κοντά στο πύρινο μέτωπο

Η κατάσταση στο Κρυονέρι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με συνεχείς αναζωπυρώσεις που δυσχεραίνουν οι άνεμοι. Γίνεται τεράστια προσπάθεια να σωθεί ο οικισμός, με πυροσβεστικά οχήματα να είναι μέσα στο γήπεδο του Κρυονερίου έτσι ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν το μέτωπο.

Την ίδια στιγμή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έγινε προσαγωγή ενός νεαρού. Ο άνδρας εξετάζεται για τον λόγο που βρέθηκε στο σημείο, με τις Αρχές να θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως ο νεαρός βρέθηκε στο μέτωπο για να βοηθήσει στην κατάσβεση όπως ισχυρίστηκε κατά την προσαγωγή ή αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Θυμίζουμε πως στην Πάρνηθα, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί, για αυτό και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό πιθανών εμπρηστών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής διατάχθηκε η εκκένωση του Καπανδριτίου, του Πολυδενδρίου, της Μαλακάσας και του οικισμού Σφενδάλη, ενώ τη νύχτα εκκενώθηκε ο Βόθωνας προς τη Λίμνη Μαραθώνα και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την Εθνική Οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Αφίδνες

Εκτός ελέγχου είναι και το δεύτερο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου εδώ και λίγη ώρα καίγεται -εκτός των άλλων- και ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού.

Η φωτιά συνοδεύεται από απανωτές εκρήξεις, που εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.

Επίσης, στις Αφίδνες, που έχουν εκκενωθεί από χθες, μαζί με το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά αυτήν την ώρα δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση των ζημιών.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, μέσα στην οποία εξελίσσεται το τρίτο μέτωπο της πυρκαγιάς. Και εκεί έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ