ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Το θύμα είχε αναλάβει την αναστήλωση της εκκλησίας που κατέρρευσε

Σεισμός Κρήτη: Το θύμα είχε αναλάβει την αναστήλωση της εκκλησίας που κατέρρευσε

Τραγική κατάληξη είχε η εκδήλωση του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, στην Κρήτη, το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένας 62χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ βρισκόταν μέσα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ. Είχε καταπλακωθεί από τη στέγη της εκκλησίας, που κατέρρευσε συνέπεια του σεισμού.

Ο 62χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ πρόσφατα είχε αποκτήσει και εγγόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκλησία είχε παρουσιάσει προβλήματα στατικότητας κι ο 62χρονος είχε αναλάβει την αναστήλωσή της.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και 11 τραυματίες σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, εκ των οποίων ένας πολυτραυματίας, και δύο με κατάγματα,οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσε η ΕΜΑΚ που απεγκλώβισε τον άτυχο άνδρα.

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Όπως φαίνεται από εικόνες των τοπικών μέσων υπάρχουν σοβαρές ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτήρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ