ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Νάουσα: Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα μετά από γάμο σε χωριό 2.000 κατοίκων

Κορωνοϊός - Νάουσα: Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα μετά από γάμο σε χωριό 2.000 κατοίκων
Pixabay

Ανησυχία επικρατεί για την διασπορά του κορωνοϊού στη Νάουσα, ιδιαίτερα μετά τα 100 κρούσματα στην Επισκοπή που ιχνηλατήθηκαν έπειτα από γάμο.

Συγκεκριμένα, ο γάμος που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου, έγινε αφορμή για να εκτιναχθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, σε ένα χωριό με 2.000 κατοίκους, όπως επεσήμανε ο Νίκος Καρανικόλας, δήμαρχος Νάουσας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα κρούσματα πλήττουν ακόμη και τους μαθητές στα σχολεία. Υπήρξε μεγάλη εξάπλωση του ιικού φορτίου, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας σημείωσε ο κ. Καρανικόλας.

«Οι λόγοι για τους οποίους δεν πείθονται οι κάτοικοι να εμβολιαστούν είναι πολλοί. Στην ελληνική επαρχία, όπου ενδεχομένως δεν φτάνει η φωνή της κεντρικής κυβέρνησης έχει σημασία ο λόγος κάποιων ανθρώπων, όπως ο δήμαρχος, ο δάσκαλος, ο πρόεδρος της κοινότητας, ο παπάς. Αυτοί επιβαρύνονται με την ευθύνη να πείσουν την κοινωνία να εμβολιαστεί. Ωστόσο, τα ποσοστά δείχνουν ότι κάποιοι αρνούνται τον εμβολιασμό, ανεξαρτήτως των λόγων πειθούς και επιλέγουν την παραπληροφόρηση» αναφέρει ο δήμαρχος Νάουσας και συνεχίζει:

«Συνολικά μετράμε πάνω από 350 κρούσματα στον Δήμο Ναούσης, αριθμός εξαιρετικά υψηλός. Στο νοσοκομείο Ναούσης νοσηλεύονται δυο άτομα, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα».

Παρά τα κρούσματα οι κάτοικοι συνεχίζουν απτόητοι να κυκλοφορούν στο χωριό χωρίς μάσκες και τήρηση στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ