ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για τον βιασμό τεσσάρων γυναικών - Δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα

Γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για τον βιασμό τεσσάρων γυναικών - Δύο από τα θύματα ήταν ανήλικα
Νέα καταγγελία για βιασμό στον χώρο του θεάματος - Γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για τον βιασμό τεσσάρων γυναικών INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ποινικά υπόλογος για βιασμό τεσσάρων γυναικών βρίσκεται πλέον ακόμη ένας γνωστός ηθοποιός με καριέρα στις ΗΠΑ. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε άσκησε τελικά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα. Η δίωξη αφορά τέσσερις καταγγελίες γυναικών, μεταξύ των οποίων, δύο αδελφές.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με την παροχή έγγραφων εξηγήσεων, τις καταγγελίες τεσσάρων γυναικών, μεταξύ των οποίων, δύο αδελφές, ισχυριζόμενος ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε ωστόσο νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων, που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεση τους. Μάλιστα, από τα τέσσερα θύματα, τα δυο ήταν ανήλικα κατά τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.

Αυτό που μέτρησε για την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η μακρόχρονη και διαρκής δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να ξεκινά από το 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος του, καθώς εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις ακόμη 5 γυναικών, που τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί συνολικά τρεις μηνύσεις από τέσσερα θύματα.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης της 21ης Ιουλίου από μια πολύ γνωστή ηθοποιό, η οποία κάνει καριέρα στο εξωτερικό και την αδελφή της. Στη μήνυση αυτή οι δυο γυναίκες υποστηρίζουν ότι το διάστημα 2008-2014 έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον κατηγορούμενο , με την αδερφή της ηθοποιού να ισχυρίζεται ότι εξαιτίας των όσων φέρεται να βίωνε τον χειμώνα του 2012 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να βουτήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της!

Ακολούθησαν δυο ακόμη μηνύσεις από άλλες γυναίκες για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και του τετελεσμένου βιασμού.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ