ΕΛΛΑΔΑ

Ανδραβίδα: «Δεν τους σκότωσε για τα ενοίκια» λέει ο δικηγόρος του 60χρονου - Πήρε προθεσμία

Ανδραβίδα: «Δεν τους σκότωσε για τα ενοίκια» λέει ο δικηγόρος του 60χρονου - Πήρε προθεσμία
Τα «αλλάζει» ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου ως προς το κίνητρο του τετραπλού εγκλήματος patrisnews.com

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο 60χρονος «μακελάρης» της Ανδραβίδας, ο οποίος κατηγορείται για την τετραπλή δολοφονία, των δύο γονιών και των δύο μικρών παιδιών, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Σπύρος Ανδριόπουλος, δήλωσε πως ο πελάτης του «δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον», πως «δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις του» και πως «λυπάται πολύ», σύμφωνα με το patrisnews.com. Στο ερώτημα, εάν έδωσε στον ίδιο μια απάντηση σχετικά με τις δολοφονίες των δύο μικρών παιδιών, ο Ανδριόπουλος δήλωσε πως όπως ισχυρίζεται και στην ομολογία του, «δεν θυμάται», ενώ παραδέχεται πως σκότωσε το ζευγάρι… όμως όπως λέει, «ο λόγος δεν ήταν τα χρήματα, αλλά κάτι πολύ πιο σοβαρό».

«Δεν θυμάμαι τι έγινε με τα παιδιά»

Ο δράστης κατά τη μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας φορούσε μάσκα, και κουκούλα, και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι, μπήκε γρήγορα μέσα στο κτήριο.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν την περασμένη Κυριακή από την αστυνομία, έγινε γνωστό πως δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί, επειδή ο δράστης χρησιμοποίησε μαξιλάρι και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του. Όσον αφορά τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο Απόστολος Μαρτζάκλης, δεν τους έχει ομολογήσει, ενώ κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «δεν έχει συγχώρεση για αυτό».

«Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια»

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης μετά τη σύλληψή του και αφού παραδέχτηκε το τετραπλό έγκλημα, είπε στους αστυνομικούς ότι η οικογένεια, τού χρώσταγε ενοίκια και γι΄αυτό τους σκότωσε. Εν αντιθέσει με τον δικηγόρο του ο οποίος, υποστήριξε πως «οι λόγοι είναι άλλοι».

Ο κατηγορούμενος μετά το τετραπλό φονικό επιβιβάστηκε σε φορτηγό και εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν δύο ημέρες μετά από οργανωμένη επιχείρηση στο Μιντιλόγλι Πατρών. Δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη και υπέδειξε στους αστυνομικούς το λεβητοστάσιο πολυκατοικίας όπου είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος.

Το προφίλ του καθ΄ομολογία δράστη

Ο 60χρονος Δ.Β., κάτοικος Ανδραβίδας, και πατέρας δύο παιδιών, είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο διέμενε η οικογένεια. Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για έναν άνδρα σκληρό, ο οποίος είχε πολλές φορές στο παρελθόν επιδείξει ακραίες συμπεριφορές. Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, ο 60χρονος παλιότερα είχε πυροβολήσει έναν συγχωριανό του άνευ ουσιαστικού λόγου.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα, λόγω οικονομικών δυσκολιών, το ζευγάρι είχε φτάσει να χρωστά κάποια ενοίκια στον δράστη. Ο 60χρονος γι αυτό τον λόγο καβγάδιζε συχνά και έντονα με τον δολοφονηθέντα άνδρα ηλικίας 32 ετών και πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ