ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2022 - Βαρβάκειος: Αυξημένη κίνηση, μειωμένη κατανάλωση - Λίγοι αγοράζουν ολόκληρο αρνί

Πάσχα 2022 - Βαρβάκειος: Αυξημένη κίνηση, μειωμένη κατανάλωση - Λίγοι αγοράζουν ολόκληρο αρνί
Οι περισσότεροι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι με τις τιμές και αρκετοί τονίζουν ότι στην Βαρβάκειο βρήκαν ίδιες τιμές με τις περυσινές CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Αυξημένη ήταν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η κίνηση στην Βαρβάκειο με τον πρόεδρο της αγοράς Γιώργο Ευρυπιώτη να υπογραμμίζει πως η κίνηση είναι ικανοποιητική και πως αρκετοί καταναλωτές λόγω της ακρίβειας προμηθεύτηκαν το αρνί και το κατσίκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το αρνί στην Βαρβάκειο κοστίζει 8-10 ευρώ το κιλό κατά βάση αν και κάποιοι το πουλούν πιο ακριβά, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και στα 14 ευρώ.

Οι περισσότεροι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι με τις τιμές και αρκετοί τονίζουν ότι στην Βαρβάκειο βρήκαν ίδιες τιμές με τις περυσινές. Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που αγοράζουν ολόκληρο αρνί. Προτιμούν μικρότερες ποσότητες καθώς όπως αναφέρουν στο CNN Greece, η ακρίβεια χτύπησε το πορτοφόλι τους.

Από τη πλευρά τους οι περισσότεροι καταστηματάρχες, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και λένε ότι δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση, αφού ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει. Όπως λένε, οι καταναλωτές έρχονται, βλέπουν τις τιμές και αποχωρούν χωρίς να αγοράσουν, αν και ισχυρίζονται ότι διατηρούν τις τιμές σε χαμηλό επίπεδο.

«Η κίνηση όσο περνούν οι μέρες αυξάνεται και αυξάνεται συνέχεια από τη στιγμή που μπήκαν οι πληρωμές για το Πάσχα. Ο κόσμος περίμενε να πληρωθεί για να κάνει τις αγορές του για το πασχαλινό τραπέζι. Η κίνηση είναι ικανοποιητική και όχι για αυτές τις ημέρες μόνο. Ο κόσμος λόγο της ακρίβειας προμηθεύτηκε από τις προηγούμενες εβδομάδες το αρνί» τονίζει στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Βαρβάκειου αγοράς, Γιώργος Ευρυπιώτης.

Πατούλης - «Πλήρης επάρκεια στην αγορά, μικρή αύξηση στις τιμές»

Νωρίτερα, τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφτηκε το πρωί της Μ. Πέμπτης ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης για να μιλήσει με τους καταστηματάρχες και να δει τις τιμές των προϊόντων, ενόψει του Πάσχα.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε πως «υπάρχει πλήρης επάρκεια στην αγορά και η ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή. Με τις υπηρεσίες μας, της περιφέρειας κάνουμε εντατικούς ελέγχους ώστε αυτή η ποιότητα να εξασφαλίζεται».

Όσον αφορά τις τιμές, είπε πως «υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι αλλά υπάρχουν αγορές, όπως η Βαρβάκειος όπου μπορεί να βρει κανείς πολύ καλά προϊόντα και πολύ χαμηλότερες τιμές από οπουδήποτε αλλού».

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως «οι έλεγχοι θα ενταθούν μέχρι και το Μ. Σάββατο», ενώ όπως σημείωσε «στους 900 ελέγχους τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν κάποια μικρά θέματα, όπως η κακή συντήρηση αλλά σε μικρά ποσοστά, καθώς και ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το ότι κατεψυγμένα προϊόντα πωλούνται ως νωπά».

«Σε γενικότερο βαθμό τα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Πατούλης αναφέρει πως για όσους δεν μπορούν να υποστηρίξουν ένα πασχαλινό τραπέζι, «η Περιφέρεια Αττικής έχει εξασφαλίσει ένα μεγάλο τραπέζι, οικογενειακό την Κυριακή του Πάσχα, στο Πάρκο Τρίτση, για χιλιάδες συμπολίτες μας για να χορέψουμε και να γλεντήσουμε, με σούβλες πολλές και κόκκινα πασχαλινά αυγά».

Σημειώνεται πως η κίνηση το πρωί της Μ. Πέμπτης είναι ιδιαίτερα αυξημένη στη Βαρβάκειο, με τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του για την Κυριακή του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ