ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητές για την παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητές για την παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το τεταμένο κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Intime/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Δύο φοιτητικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το τεταμένο κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σημειώνονται συχνά επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας, διέσχυσε την οδό Εγνατία με κατεύθυνση δυτικά, θα περάσει από την πλατεία της Αρχαίας Αγοράς ώστε να φτάσει έξω από υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Πιθανή κατάληξη της πορείας είναι ο ευρύτερος χώρος του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για την απώθηση των φοιτητών. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας φοιτητής τραυματίστηκε καθώς έσκασε μπροστά του μία βομβίδα κρότου - λάμψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ