ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές - Έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής: 65 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Φωτιές - Έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής: 65 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο
Σε επιφυλακή παραμένουν για τις πυρκαγιές, η Πολιτική Προστασία και το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας CNN Greece

Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως είπε η Ραφαέλλα Τζίμα, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, 65 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Η σημαντικότερη από αυτές, συνέχισε η εκπρόσωπος τύπου, εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό και για την αντιμετώπιση της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική, οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχει ο Ελληνικός Στρατός, η Δασική Υπηρεσία, οι εθελοντές μας, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Δ.Α.Ε.Ε. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της πυρκαγιάς παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσή της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 3 παρα 10 το μεσημέρι, επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Έχει ελεχθεί ένα μέρος της πυρκαγιάς, αλλά παραμένει σε εξέλιξη χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 3 παρά 10 στο Καλαμάκι Αχαΐας έχει ελεγχθεί.

«Το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Σε επιφυλακή επίσης, παραμένουν όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, με δεδομένο ότι και για αύριο Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο»ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς όλους, να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και συνέστισε στους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς.

«Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ