ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Σπάτα και Μαρούσι - Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στο Κρανίδι

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε Σπάτα και Μαρούσι - Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στο Κρανίδι
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης σε Σπάτα και Μαρούσι. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια στην πυρκαγιά στο Κρανίδι.

Σύμφωνα με ενημέρωση του CNN Greece από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μεγάλο μέτωπο στα Σπάτα έχει περιοριστεί. Υπάρχουν λίγες ενεργές εστίες ακόμα και στις δύο περιοχές, ωστόσο δεν είναι ανησυχητικές. Πάντως, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στα σημεία για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στα Σπάτα, εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Κιάφα σε ξερά χόρτα και βλάστηση.

Η εστία βρίσκεται πάνω από το νεκροταφείο, σε ανοιχτό χώρο με κτήματα, μακριά από σπίτια, και απέχει 7 χλμ από το αεροδρόμιο.

Επί τόπου έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι διαθέσιμες και υδροφόρες Δήμου.

Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά στο Μαρούσι

Λίγο νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και στο Μαρούσι, κοντά στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, η οποία αργότερα το βράδυ είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα σε χαμηλή βλάστηση. Η εστία εκδηλώθηκε κοντά σε σπίτια στην οδό Ευκαλύπτων ωστόσο δεν κρίθηκε απαραίτητη η προληπτική εκκένωση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Πέμπτη οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Σύμφωνα, με την Πυροσβεστική, πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Απολογούνται την Παρασκευή δύο κατηγορούμενοι για εμπρησμό από αμέλεια στο Κρανίδι

Δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. (Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορακιά Αργολίδας, όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από υποδείξεις κατοίκων της περιοχής, την ώρα που εκτελούσαν ηλεκτρολογικές εργασίες σε παλαιό εργοτάξιο εταιρείας, δίπλα στις εγκαταστάσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου, το οποίο μάλιστα υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά. Εκτιμάται ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα κατά την διάρκεια των εργασιών.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την σχετική Πυροσβεστική Διάταξη.

Οι συλληφθέντες πήραν 48ωρη προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο το μεσημέρι στον ανακριτή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις εργασίες που εκτελούσαν στο συγκεκριμένο σημείο και για την πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ