ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Πανό με τη λέξη «βιαστής» και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Δημήτρης Λιγνάδης: Πανό με τη λέξη «βιαστής» και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου
«Οι βιαστές και όσοι τον καλύπτουν στη φυλακή» ήταν το μήνυμα επί σκηνής του Θανάση Παπακωνσταντίνου Twitter

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις του κόσμου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Αυτή τη φορά, πολίτες που παρακολούθησαν από κοντά τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου το βράδυ της Δευτέρας (18/7) στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαιας σήκωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «Βιαστής είναι».

Αυτό έγινε ως αντίδραση για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης-ηθοποιός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για δυό βιασμούς ανηλίκων.

Ομοίως συνέβη και σε προηγούμενες συναυλίες όπως στην Επίδαυρο, την Καλαμάτα, τη Σαντορίνη κ.α.

«Οι βιαστές και όσοι τον καλύπτουν στη φυλακή. Ναι, βιαστής είναι… Το πρόβλημα σε αυτό τον τόπο είναι η ασφάλεια παιδιά και οι υπηρέτες της… Μην σταματάτε να αντιστέκεστε» έστειλε το μήνυμά του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Ο τραγουδοποιός αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο κείμενο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που διαβάστηκε από τη Μαρία Κίτσου, τον Γιάννη Στάνκογλου και άλλους ηθοποιούς λέγοντας «της δικαιοσύνης ήλιε βγες».

Στο ίδιο πνεύμα, δε, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο άνοιγμα της συναυλίας του είπε για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη ότι δεν έχουμε πλέον τον ήλιο τον νοητό της Δικαιοσύνης αλλά «τον ήλιο τον ανόητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ