ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στη Λίμνη Δασιού - Καλύτερη η εικόνα στο Δίστομο Βοιωτίας

Σε ύφεση η φωτιά στη Λίμνη Δασιού - Καλύτερη η εικόνα στο Δίστομο Βοιωτίας
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής Image Online / INTIME

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη Δασίου στο Ξυλόκαστρο (Κορινθία). Μικρές διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στο Δίστομο Βοιωτίας.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που αποτελούνταν από 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, οι οποίες κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και παράλληλα να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στο Δίστομο Βοιωτίας

Εν τω μεταξύ, καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στο Δίστομο Βοιωτίας που εκδηλώθηκε την Παρασκευή (29/7). Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν μικρές διάσπαρτες εστίες.

Στο Δίστομο, επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Δημάκα, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μαζί με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθά και ομάδα εθελοντών της περιοχής, «η φωτιά ήταν επικίνδυνη, καθώς βρισκόταν μέσα σε θαμνώδη δασική έκταση όπου σε πολλά σημεία δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης».

Πρόσθεσε επίσης ότι «λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής, τα εναέρια μέσα που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα. Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί, ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν καθώς υπήρχαν διάσπαρτες εστίες και ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων. Στην περιοχή έφτασαν οχήματα και πυροσβέστες από άλλες περιοχές της Βοιωτίας, τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ