ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία και η φωτιά στο Βέλο Κορινθίας

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία και η φωτιά στο Βέλο Κορινθίας
48 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτ. αρχείου)

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε δασική έκταση στην περιοχή Λυνίσταινα, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, καθώς και στην περιοχή Αγία Κυριακή, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν μέσα στα δύο πύρινα μέτωπα τα εναέρια μέσα, μέχρι την δύση του ήλιου, ενώ θα συνεχίσουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο και τις δύο φωτιές.

Στην Λινίσταινα επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα, ενώ στην περιοχή της Αγίας Κυριακής μάχη με τις φλόγες δίνουν 63 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Στο μεταξύ, καλή εικόνα παρουσιάζει και η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Ελληνοχώρι του δήμου Βέλου – Βόχας, στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 51 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

48 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από τις 18:00 την Παρασκευή 29 Ιουλίου έως την ίδια ώρα σήμερα, Σάββατο 30 Ιουλίου, εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ