ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα σε λούνα παρκ: «Τηρούνταν ευλαβικά οι όροι, δεν διαπιστώθηκε παράβαση», λέει η επιχείρηση

Ατύχημα σε λούνα παρκ: «Τηρούνταν ευλαβικά οι όροι, δεν διαπιστώθηκε παράβαση», λέει η επιχείρηση
Το λούνα παρκ εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το ατύχημα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ατόμων PIXABAY (Φωτογραφία αρχείου)

Ανακοίνωση, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, εξέδωσε το πάρκο ψυχαγωγίας στο οποίο σημειώθηκε ατύχημα, που προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων νεαρών ατόμων, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει:

«Στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκφράζουμε δημόσια την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς ,που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μας , ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων. Ήδη δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους. Η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος».

Στη ΜΕΘ παραμένει η 21χρονη - Η κατάσταση της υγείας της

Η 21χρονη που τραυματίστηκε από το ατύχημα, παραμένει στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σε σοβαρή κατάσταση. Στο ίδιο νοσοκομείο, βρίσκεται και η 22χρονη, η οποία έχει υποστεί διάσειση, καθώς και ο 24χρονος που φέρει κακώσεις στη σπλήνα, ενώ ένας 25χρονος έχει πάρει εξιτήριο.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας, με τον δικηγόρο των τραυματιών να αναφέρει, πως θα διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Βασίλης Καπερνάρος είπε, πως έχει μιλήσει με τους γονείς των νεαρών που τραυματίστηκαν.

Σήμερα, Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι έρευνες για το παρ' ολίγον δυστύχημα, όπως είπε, καταλογίζοντας ευθύνες στο λούνα παρκ για το ατύχημα. Ο κ. Καπερνάρος χαρακτήρισε «πάγια» την δικαιολογία των υπευθύνων του λούνα παρκ.

Τόνισε ακόμα ότι θα διοριστούν πραγματογνώμονες, ενώ όπως ανέφερε από την πλευρά τους έχουν έτοιμο τεχνικό σύμβουλο ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Ο κ. Καπερνάρος θεωρεί πως «οπωσδήποτε υπήρχε βλάβη, θα δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε», ενώ τόνισε ότι μιλάμε για «βαριές σωματικές βλάβες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος».

Σημειώνεται πως οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου λειτουργίας του λούνα παρκ ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το μηχάνημα σφραγίστηκε και θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονα.

Παράλληλα η εισαγγελική αρχή διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η εταιρεία υποστηρίζει πως οι κάμερες ασφαλείας ήταν απενεργοποιημένες, ενώ όσες λειτουργούν είναι απλά καταγραφικές αφού δεν επιτρέπεται να κρατούν αρχείο λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Για αυτό το λόγο κρίνεται σημαντική η έρευνα του πραγματογνώμονα που αναμένεται να εξετάσει αν το παιχνίδι λειτουργούσε κανονικά και ποιες είναι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι τέσσερις νεαροί εκσφενδονίστηκαν από αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ