ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Πελαγία: Νεκρή εντοπίστηκε η αγνοούμενη

Αγία Πελαγία: Νεκρή εντοπίστηκε η αγνοούμενη
Eurokinissi

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι για την 50χρονη από την Αγία Πελαγία, με το Αθηναϊκό Πρακτορείο να μεταδίδει η γυναίκα εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής νεκρή. 

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας, με δύτες, drone, κλιμάκια της ΕΜΑΚ αλλά και εθελοντές να «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν τη γυναίκα, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, επέβαινε στο ίδιο όχημα όπου εντοπίστηκε νεκρός ο επίσης 50χρονος άνδρας χθες το μεσημέρι.

Κατα πληροφορίες είχαν μεταβεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια του 50χρονου για να τα καθαρίσουν και να κόψουν χόρτα από τους γύρω χώρους.

Μαρτυρίες κατοίκων, που επικαλείται το Flashnews, ανέφεραν ότι στην προσπάθειά της να βγει από το αυτοκίνητο, η γυναίκα παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε στη θάλασσα.

Τι είπε ο σύζυγός της

Μιλώντας σε εκπομπή του ΟPEN, o σύζυγος της αγνοούμενης ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως μία ώρα από όταν είχαν φύγει από το σπίτι τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν πως βρέχει πολύ αλλά θα φύγουν.

«Η γυναίκα μου έκλαιγε και φώναζε. Μέσα σε ένα λεπτό μας ξαναπήρε τηλέφωνο και μας ζήτησε να καλέσουμε το 112.

Όταν μιλούσε ο Κώστας άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει πιο έντονα. Έκανε σαν τρελή. Πήραμε το 112 και τους είπαμε τι συμβαίνει», λέει ο ίδιος.


Ο άνδρας τού είπε «έχει πάρει το νερό το αυτοκίνητο, δεν ξέρω τι να κάνω».

Όπως προσθέτει, έπειτα χάθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία και δεν ξαναμίλησαν έκτοτε.

Κάποια στιγμή, μαζί με τον γιο του μετέβησαν στο σημείο και βρήκαν το αυτοκίνητο του θύματος -μαζί με τις αρμόδιες Αρχές.

«Εγώ με τον γιο μου (σ.σ. βρήκαν τον νεκρό άνδρα)», συμπληρώνει ο ίδιος περιγράφοντας όσα βίωσε και λέει πως «είχε πολλά χτυπήματα ο Κώστας, κάπου τράκαρε πρώτα το αμάξι».

Η σύζυγός του μάλλον βγήκε από το όχημα, λέει ο ίδιος, καθώς ο άνδρας που έχασε τη ζωή του φέρεται να της είχε ανοίξει νωρίτερα την πόρτα.

«Μου είπαν πριν λίγο πως την παρέσυραν τα νερά», προσθέτει ο σύζυγος της γυναίκας...

Ο άνδρας είχε δηλώσει πως δεν έτρεφε πολλές ελπίδες και φοβόταν ότι η γυναίκα του δεν βρισκόταν πια στη ζωή.

5703813.jpg

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη

Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει σήμερα Κυριακή στην Κρήτη, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές των Ηρακλείου και Λασιθίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης, στις εν λόγω περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία προκάλεσε και υλικές ζημιές ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας, καθώς πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, ενώ το μένος της βροχής εκτόπισε αυτοκίνητα μεταφέροντάς τα σε άλλα σημεία.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται στο τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας, ωστόσο επλήγησαν και άλλες περιοχές.

Σε επιφυλακή τα Δωδεκάνησα

Από το βράδυ του Σαββάτου σε επιφυλακή βρίσκονται οι περιφερειακές και οι δημοτικές αρχές στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Νωρίτερα το απόγευμα καταιγίδες σημειώθηκαν σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κάσο, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν προβλήματα.

Ωστόσο, η Πολιτική Προστασία έχει απευθύνει στους πολίτες της Ρόδου, Κάσου, Καρπάθου, Χάλκης και Καστελλόριζου προειδοποιητικά μηνύματα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα διάρκειας 24 ωρών. Η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους στα πέντε νησιά να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο (15/10) ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη για την κακοκαιρία και τον συντονισμό όλων των φορέων του νησιού. Ο κ. Καμπουράκης έδωσε σαφείς εντολές προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για συντονισμό και άμεση κινητοποίηση με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών που τυχόν παρουσιαστούν.

5703811.jpg

«Σαν τσουνάμι»

Στην Αγία Πελαγία που υπήρξε το επίκεντρο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη και είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατο ενός άνδρα και μία αγνοούμενη γυναίκα, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για μια μεγάλη καταστροφή, προσθέτοντας ότι ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου «που κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει». Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, «μέσα σε τριάντα λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού, τα οποία κατέβαιναν σαν τσουνάμι προς τη θάλασσα, παρασύροντας στο πέρασμα τους, από αυτοκίνητα, μέχρι μπάζα και φερτά υλικά».

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας εξήγησε πως «Με μία διοχέτευση του νερού που έπεσε στην πάνω περιοχή, παρέσυρε όγκους λάσπης και εδάφους μαζί με αντικείμενα. Κατέβηκε ως κύμα τσουνάμι προς τη θάλασσα παρασέρνοντας τα πάντα».

Τέλος, ο κ. Λέκκας ανέφερε πως πρόκειται για φαινόμενο της κλιματικής κρίσης και «πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε».

Καταρρακτώδης βροχή

Το πρωί του Σαββάτου έβρεξε καταρρακτωδώς για δύο ώρες με αποτέλεσμα να προκληθούν ευρείας κλίμακας καταστροφές. Πρόκειται για την τρίτη φορά που σημειώνονται τέτοιου είδους καταστροφές στην περιοχή -ανάλογες στιγμές έχουν ζήσει οι πολίτες το 1994 και το 2004.

Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ περισσότερα από 10 οχήματα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα. Από τα νερά πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων, με τις ζημιές να είναι εκτεταμένες.

Στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, από τη ισχυρή βροχή, αλλά και από κατολισθήσεις. Οι αρχές κάνουν έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, ενώ απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς τις δύο πληγείσες περιοχές. Κλειστό παρέμενε μέχρι αργά το μεσημέρι και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζατζάκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ