ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη η Νομική – Σφράγισαν τις εισόδους οι αστυνομικοί

Σε κατάληψη η Νομική – Σφράγισαν τις εισόδους οι αστυνομικοί
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέσα στην κατάληψη παραμένουν περίπου 30 άτομα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Νομική Αθηνών καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, παραμένουν στις εισόδους του κτηρίου, απαγορεύοντας σε οποιοδήποτε άτομο να εισέλθει.

Από τα ξημερώματα το κτήριο της Νομικής τελεί υπό κατάληψη από άτομα που διαμαρτύρονται για το θάνατο από πυροβολισμό αστυνομικού του 16χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, περίπου 25 άτομα, τα οποία επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο της Νομικής προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση και λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέσα στην κατάληψη παραμένουν περίπου 30 άτομα ενώ υπάρχει και κάλεσμα για συγκέντρωση στις 6.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα, ομάδες νεαρών με ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ βγήκαν στην Πατησίων, έβαλαν φωτιά σε κάδους, πέταγαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και για αρκετή ώρα η Πατησίων έκλεισε και στα δύο ρεύματα.

Δέκα άτομα προσήχθησαν και αφέθησαν και αυτά ελεύθερα για να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσει η κατάσταση. Λίγη ώρα αργότερα η Πατησίων παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία και αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Πάντως η αστυνομία παραμένει σε γενική επιφυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ