ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τον 6χρονο Θωμά: Υποβλήθηκε σε «ψύξη» εγκεφάλου – Τι λένε οι θεράποντες ιατροί

Αγωνία για τον 6χρονο Θωμά: Υποβλήθηκε σε «ψύξη» εγκεφάλου – Τι λένε οι θεράποντες ιατροί
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του 6χρονου, ωστόσο τονίζει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο Θωμά από τα Γρεβενά, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αναστρέψουν την κατάσταση του 6χρονου, με το επόμενο 48ωρο να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την έκβαση της υγείας του.

Το tempo24.news μεταδίδει ότι το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ ήταν στο σπίτι του και μέσα στο ΕΚΑΒ στα Γρεβενά.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένας Γολγοθάς. Αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν υπήρχε διαθέσιμο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του παιδιού στο Ρίο.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να παραλάβει το μικρό ασθενή άλλο ασθενοφόρο.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου του 6χρονου, για να προφυλαχθεί από βλάβες λόγω της καταστολής και ξεκίνησαν θεραπευτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί προχώρησαν σε γονιδιακό έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής.

Τα σχετικά δείγματα έχουν σταλεί στην Αθήνα.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του 6χρονου, ωστόσο τονίζει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ